Wijken, dorpen, wijkwethouders en gebiedsteams

De gemeente Groningen is ingedeeld in wijken, dorpen en gebieden en werkt met wijkwethouders en gebiedsteams.

Wijkwethouders en gebiedsteams

Elke wijk en dorp heeft een wijkwethouder en een gebiedsteam. Zij maken plannen voor verbetering. De wijkwethouders zijn aanspreekbaar voor bewoners. Het gebiedsteam adviseert en ondersteunt de wijkwethouder en zorgt voor afstemming en samenwerking binnen de gemeente.

Verderop op deze webpagina kunt u zien wie uw wijkwethouder is.

Gebiedsgericht werken betekent dat de gemeente niet overal hetzelfde doet, maar rekening houdt met het karakter en de specifieke behoefte van een gebied.

We werken vooral samen met bewoners en organisaties in wijken en dorpen. De gebiedsteams beoordelen de ideeën en initiatieven vanuit de wijk. Wij gaan dan kijken of wij, of anderen in uw buurt, u daarbij kunnen helpen.

Kaart met gebieden

Onder deze kaart staat ook in welk gebied uw wijk of dorp ligt en wie uw wijkwethouder is en hoe u uw gebiedsteam kunt bereiken.

Gebieden gemeente Groningen

Klik op de kaart voor een vergroting

Haren

Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Ten Boer

Garmerwolde, Lellens, Sint Annen, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Winneweer, Wittewierum, Woltersum.

Centrum

A-Kwartier, Binnenstad, Binnenstad-Oost, Hortusbuurt, Ebbingekwartier, Westerhaven, Stationsgebied.

Oude Wijken

De Hoogte, Korrewegwijk (Indische buurt, Professorenbuurt), Noorderplantsoenbuurt, Oosterparkwijk, Oranjebuurt, Schildersbuurt, Kostverloren, Woonschepenhaven.

Oost

Beijum, Drielanden, Engelbert, De Hunze, Van Starkenborgh, Lewenborg, Middelbert, Noorderhoogebrug Oosterhoogebrug, Ruischerbrug, Meerstad, Noorddijk, Ulgersmaborg, Ruischerwaard.

Zuid

Badstratenbuurt, Coendersborg, Corpus den Hoorn, Grunobuurt, Helpermaar, Helpman, Herewegbuurt, Hoornse Meer, Hoornse Park, Laanhuizen, Rivierenbuurt, Oosterpoortbuurt, De Linie, Europapark, Piccardthof, De Wijert, Zeeheldenbuurt, Klein Martijn, De Meeuwen, Villabuurt, Kop van Oost.

West

De Buitenhof, Dorkwerd, Gravenburg, De Held, Hoogkerk, Leegkerk, Paddepoel, Reitdiep, Selwerd, Tuinwijk, Vinkhuizen.

Contact

Laat het gebiedsteam uw initiatief of idee voor uw wijk of dorp weten via ons contactformulier. U kunt ook bellen met 14 050 (bereikbaar van 08:30 uur tot 17:00 uur).

Nieuwsbrief

Wilt u weten wat er de afgelopen tijd is bereikt met gebiedsgericht werken, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ga voor meer informatie naar het overzicht Wijken.