default iconToegankelijkheidsverklaring

De gemeente Groningen wil dat iedereen alle informatie en diensten op haar website gemakkelijk kan lezen en gebruiken. Daarom werkt de gemeente aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de website zodat die voldoet aan overheidsstandaard Webrichtlijnen versie 2 (niveau AA).

Wat u moet weten

Webrichtlijnen

Doel van de webrichtlijnen is dat de website toegankelijk is voor zo veel mogelijk mensen, ook al hebben ze beperkingen of voorkeuren.
Dat betekent:

  • De webpagina’s zijn zo geschreven dat zo veel mogelijk mensen begrijpen wat er staat.
  • De website is met elke pc, tablet of smartphone te gebruiken, dus ook voor mensen met aangepaste apparatuur.

Maatregelen om de toegankelijkheid te verbeteren

U kunt onze website lezen op elke pc, tablet of smartphone. Ook zijn alle webpagina’s geschreven in eenvoudige taal (B1). 

De gemeente Groningen gaat webformulieren en pdf's ook laten voldoen aan de webrichtlijnen.

Problemen

Komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Geef het door aan de gemeente. Wilt u alstublieft (de link naar) de webpagina noemen waar u het probleem bent tegengekomen?

Meer informatie

Op de website DigiToegankelijk.nl vindt u meer informatie over digitale toegankelijkheid.

Toegankelijkheidstoets en verklaringen

Overzicht toegankelijkheidsverklaringen gemeente Groningen

Klik op een link om de toegankelijkheidsverklaring van de website of app te bekijken. Of kijk in het register van toegankelijkheidsverklaring.nl.

Meer informatie

Naast digitale toegankelijkheid streeft de gemeente Groningen ook naar algehele fysieke toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Lees hierover meer op de webpagina van/over de Werkgroep Toegankelijk Groningen.