Kavels Europapark

Welke kavels zijn er op het Europapark en wat zijn de plannen?

Tonkensstraat

Corporatie Nijestee is op deze locatie 100 appartementen en 8 maisonnette-woningen aan het bouwen. Deze woningen worden gerealiseerd voor de sociale huursector. Er komen woningen voor 1 en 2 persoonshuishoudens, gezinnen en senioren. Als alles volgens planning verloopt zal het gebouw in 2025 worden opgeleverd. 

Kijk voor meer informatie op nijestee.nlexterne-link-icoon.

Interesse, vragen of opmerkingen?

Mail naar europapark@groningen.nl

Vief Kwartier

Op deze kavel, waar vroeger de Hunzecentrale met haar vijf karakteristieke pijpen stond, gaan we met onze partner ABC Vastgoed Vief Kwartier realiseren. 

Op deze plek ontwikkelen we een gemengde, stedelijke buurt met zo’n 315 woningen, ruimte voor voorzieningen zoals kantoren en winkels, een hotel en een park in het hart. Het park sluit aan op de bestaande doorlopende groenstructuur op het Europapark. 

Inzet is dat alle gebouwen worden gemaakt van houten onderdelen die volledig herbruikbaar zijn. Daarnaast hergebruiken we de nog aanwezige fundering van de oude Hunzecentrale. Circulair, duurzaam en toekomstgericht bouwen is het uitgangspunt. Lees er meer over in de brief aan de gemeenteraadexterne-link-icoon.

Interesse, vragen of opmerkingen?

Mail naar europapark@groningen.nl

Hoekkavel

Op de hoek van de Europaweg en de Boumaboulevard bevindt zich de zogenaamde Hoekkavel. Ontwikkelaar MWPO is van plan hier Ohm te bouwen: een kantoorlocatie met sport en horeca. Het wordt een gebouw van 13 verdiepingen met een bijzondere architectuur. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2025. 

Voor de bouw van Ohm kan starten, zijn nog vergunningen en een wijzigingen van het omgevingsplan nodig. Dat laatste is nodig vanwege de geplande hoogte. Het gebouw krijgt een hoogte vergelijkbaar met het hogere deel van het naastgelegen kantoorgebouw. Meer informatie leest u op mwpo.nlexterne-link-icoon.

Interesse, vragen of opmerkingen?

Mail naar europapark@groningen.nl

Stationskavel

De zogenaamde stationskavel, gelegen tussen de spoorlijn en Helperpark tegenover het gemeentekantoor aan het station, is een bijzondere kavel aan het spoor in de vorm van een punt. Wij beogen hier een kantoorontwikkeling te realiseren. 

Een ontwikkelaar bestudeert de mogelijkheid om hier een representatief kantoorgebouw te realiseren. Vanuit de bestemming van deze kavel is horeca, cultuur en ontspanning, kantoren en maatschappelijke dienstverlening toegestaan. De maximale bouwhoogte op basis van het geldende bestemmingsplan is hier 25 meter. 

Via deze pagina houden we u op de hoogte van verdere ontwikkelingen rondom de Stationskavel.

Interesse, vragen of opmerkingen?

Mail naar europapark@groningen.nl

Spoorkavel

De spoorkavel ligt tussen het spoor en de Helperweg tegenover het sportcentrum. Er zijn nog geen concrete plannen voor deze locatie. Vanuit de bestemming van deze kavel zijn invullingen met horeca, kantoren, cultuur en ontspanning, sport en maatschappelijke dienstverlening  mogelijk. De maximale bouwhoogte conform het geldende bestemmingplan is hier 18 meter. Via deze pagina houden we u op de hoogte wanneer er concretere plannen zijn.

Interesse, vragen of opmerkingen?

Mail naar europapark@groningen.nl

Kolenmuurkavel

Op deze locatie grenzend aan het Winschoterdiep beogen wij een horeca ontwikkeling. Momenteel kijken we nog naar ruimtelijke kaders om een dergelijke ontwikkeling mogelijk te maken.  

Bijzonder hier is de aanwezigheid van de kade, de kolenmuur en het plein aan de Boumaboulevard. Dit vraagt om een inpassing die bijdraagt aan een verdere verbetering van de verblijfskwaliteit van dit deel van het Europapark. Via deze pagina houden wij u op de hoogte wanneer er concretere plannen zijn.

Interesse, vragen of opmerkingen?

Mail naar europapark@groningen.nl