Gemeentegrond tijdelijk gebruiken, vergunning of melding

Wilt u voorwerpen op de openbare weg plaatsen? Zoals een bouwkeet, bouwmaterialen, bouwschutting, steiger of container? Dan moet u dit melden of aanvragen bij de gemeente.

Let op!

• Zijn vanwege de werkzaamheden tijdelijk verkeersmaatregelen nodig, zoals een stremming van de weg? Dan hebt u schriftelijk toestemming nodig van Bureau Verkeersmanagement. Bel 14 050.
  • Moet u in een autovrij gebied goederen of werkmateriaal afleveren? Vraag een ontheffing aan.

Aanvragen online

Doe de aanvraag of melding minimaal 7 werkdagen voordat het voorwerp geplaatst moet worden.

Na uw aanvraag

Binnen 7 werkdagen krijgt u bericht van een vergunningverlener van de gemeente. Vaak komt een vergunningverlener langs om de situatie te bekijken en om afspraken met u te maken.

Aanvraagtermijn

Alleen melden, geen vergunning

In sommige gevallen hoeft u het gebruik van gemeentegrond alleen te melden. Melden is genoeg bij de volgende plaatsingen:

• Afvalcontainer die kleiner is dan 10 m3
    • Bouwsteigers
    • Opslag van bouwmaterialen en gereedschap

Uitzonderingen, waarbij u toch een vergunning nodig hebt:

• De plaatsing duurt langer dan 1 week.
    • Het gezamenlijk oppervlak is groter dan 6 m2.
    • Terrasmeubilair, daarvoor gelden andere regels.

In 2021 gelden overal in de gemeente dezelfde tarieven.

Kosten gemeentegrondvergunning
      Beschrijving Prijs 2021
      Vergunningaanvraag € 62,80

Meestal moet u ook precariobelasting betalen. Dit is een belasting voor het gebruik van de gemeentegrond.

Let op: De berekening voor de precariobelasting is als volgt: per m2 x per dag x het tarief van € 5,10 (tarieventabel 0.5 van de verordening precariobelasting 2021).

Vragen?

Bel 14 050 of gebruik het contactformulier.