Evenemententerrein Stadspark

De gemeente investeert in het evenemententerrein (drafbaan) in het Stadspark. Met als doel betere en groenere evenementen, voor bezoekers én de omgeving. Als er geen evenementen zijn, wordt het terrein vrij toegankelijk en zo toegevoegd aan het Stadspark.

Werkzaamheden evenemententerrein

Om grote evenementen beter mogelijk en duurzamer te maken, zijn werkzaamheden aan het terrein nodig. Vóór 1 april 2022 worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Verbetering van de entrees en nooduitgangen.
  • Verwijdering van de jurybaan en het juryhuisje.
  • Verbetering van de grasmat.
  • Vervanging van de sintelverharding op de drafbaan door een publieksverharding in asfalt.

Tussen 1 april en 1 september 2022 zijn geen werkzaamheden mogelijk. Omdat er dan evenementen georganiseerd kunnen worden. Na 1 september 2022 worden groene stroom, snel internet en waterpunten aangelegd.

Vaste podiumplek

Voor wat betreft een vaste podiumplek, wil de gemeente een aantrekkelijke multifunctionele plek maken in de vorm van een parkplein. Hoe precies, dat is nog niet duidelijk. Daarom komt er eerst een tijdelijke podiumplek met stelconplaten. De fundering kan later worden gebruikt als fundering voor het definitieve parkplein. Hiermee wordt voorkomen dat voor de podiumopstellingen veel rijplaten moeten worden ingezet.

Sintelbaan

De sintelverharding wordt vervangen door een asfaltverharding. Hierop kan straks worden gewandeld, gefietst en geskeelerd. Bij evenementen kan hij gebruikt worden voor de op- en afbouw en als route voor de hulpdiensten.

Openbare parkruimte

Het terrein van de drafbaan wordt helemaal onderdeel van het Stadspark. Openbaar toegankelijk als er geen evenementen zijn. De gemeente heeft een schetsontwerp laten maken hoe het terrein eruit zou kunnen gaan zien. Dit is nog echt een schets: een inspiratie hoe het terrein ingericht kan worden. Vanaf maart 2022 gaat de gemeente in gesprek over dit ontwerp en vraagt reacties aan de op te richten Adviesgroep Stadspark, gebruikers en omwonenden van het Stadspark en andere geïnteresseerden.

Met de opbrengsten van deze gesprekken wordt een ontwerpplan opgesteld. Dit ontwerpplan wordt vervolgens ter inspraak gelegd.

Schetsontwerp terrein drafbaan. Bron: LAOS Landschapsarchitectuur.

afbeelding

Meer informatie

Contact

Hebt u een vraag of opmerking over evenemententerrein Stadspark? Stuur uw reactie via het contactformulier. Of bel de gemeente via 14 050.