U bent hier

Zorgverzekering voor minima aanvragen

U hebt een laag inkomen en wilt u toch goed verzekerd zijn tegen ziektekosten? De gemeente kan u helpen met een goede zorgverzekering. Dit is de Menzis GarantVerzorgd.

U krijgt 5% korting op de Basisverzekering en 9% korting op de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Daarnaast heeft de aanvullende verzekering extra vergoedingen voor brillen, ziekenvervoer en eigen bijdragen voor de WMO maatwerkvoorzieningen.

Let op! Iedereen wordt geaccepteerd, ook voor de aanvullende verzekering. Zonder medische vragen en keuringen. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd in het hoogste pakket van de ouders en zijn automatisch verzekerd in de hoogste tandartsverzekering (TV750). Het maakt daarbij niet uit welke tandartsverzekering de ouder(s) voor zichzelf kiezen.  De gemeente beslist wel of u voor deze zorgverzekering in aanmerking komt.

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Groningen.
  • U hebt een bijstandsuitkering of een laag inkomen: maximaal 110% van het bijstandsbedrag (pdf 42 kB) dat voor u geldt.

Gespreid betalen eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat u zelf moet betalen voor bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen. Voor 2021 blijft het eigen risico € 385,00. Verwacht u veel zorgkosten te maken, dan kunt u bij Menzis het eigen risico in delen vooruit betalen. U betaalt dan 10 maanden lang iedere maand € 38,50. Wat u niet gebruikt, wordt in het volgende jaar terugbetaald. Meld u aan op de website van Menzis of bel met de Klantenservice: 088 222 40 80 (lokaal tarief) U moet dit doen voor 27 januari 2021.

Meer informatie

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de zorgverzekering GarantVerzorgd? Bel de gemeente, 050 367 50 00, maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur.

Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Wilt u meer informatie over de GarantVerzorgd?  Door corona zijn er dit jaar geen spreekuren in de gemeente. Maar Menzis heeft wel spreekuur op afstand. U kunt dan op afspraak via beeldbellen (videogesprek) uw vragen stellen aan een medewerker van Menzis. Maak een afspraak voor een videogesprek. Natuurlijk kunt u ook gewoon met Menzis bellen: 088 222 40 80 (lokaal tarief). Of kijk op de website van Menzis voor meer informatie.