U bent hier

Zorgverzekering voor minima aanvragen

U hebt een laag inkomen en wilt u toch goed verzekerd zijn tegen ziektekosten? De gemeente kan u helpen met een goede zorgverzekering. Dit is de Menzis GarantVerzorgd.

U krijgt 5% korting op de Basisverzekering en 9% korting op de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Daarnaast heeft de aanvullende verzekering extra vergoedingen voor brillen, ziekenvervoer en eigen bijdragen voor de WMO maatwerkvoorzieningen.

Let op! Iedereen wordt geaccepteerd, ook voor de aanvullende verzekering. Zonder medische vragen en keuringen. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd in het hoogste pakket van de ouders en zijn automatisch verzekerd in de hoogste tandartsverzekering (TV750). Het maakt daarbij niet uit welke tandartsverzekering de ouder(s) voor zichzelf kiezen.  De gemeente beslist wel of u voor deze zorgverzekering in aanmerking komt.

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Groningen.
  • U hebt een bijstandsuitkering of een laag inkomen: maximaal 110% van het bijstandsbedrag (pdf 44 kB) dat voor u geldt.

Meer informatie

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de zorgverzekering GarantVerzorgd? Bel de gemeente, 050 367 50 00, maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.