Zorgverzekering voor minima aanvragen

Hebt u een laag inkomen en wilt u toch goed verzekerd zijn tegen ziektekosten? De gemeente kan u helpen met een goede zorgverzekering via Menzis GarantVerzorgd.

U krijgt 3% korting op de Basisverzekering en 9% korting op de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Daarnaast krijgt u de aanvullende verzekering extra vergoedingen voor brillen, ziekenvervoer en eigen bijdragen voor de WMO maatwerkvoorzieningen.

Let op! Iedereen wordt geaccepteerd (ook voor de aanvullende verzekering) zonder medische vragen en keuringen. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd in het hoogste pakket van de ouders en zijn automatisch verzekerd in de hoogste tandartsverzekering (TV750). Het maakt daarbij niet uit welke tandartsverzekering de ouder(s) voor zichzelf kiezen. De gemeente beslist of u voor deze zorgverzekering in aanmerking komt.

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Groningen.
  • U hebt een bijstandsuitkering of een laag inkomen: maximaal 110% van het bijstandsbedrag (pdf 34 kB) dat voor u geldt.

Aanvragen

Hulp nodig?

Niet iedereen is even handig met computers en internet. Dat snappen wij heel goed. Kom gerust langs bij het WIJ-team bij u in de buurt. We hebben op alle locaties pc’s en scanapparatuur én medewerkers die u graag op weg helpen. Zorgt u er dan wel voor dat u de bewijsstukken bij u heeft? En, als u deze al heeft, uw DigiD? U kunt voor vragen ook op het Harm Buiterplein terecht.

Contact