adult iconZorgverzekering

De zorgpremies voor 2024 zijn bekend. U kunt nu kijken of uw huidige zorgverzekering nog bij uw situatie past. Het kan voordeel opleveren om voor 31-12-2023 over te stappen. Wij kunnen u hierbij helpen. Wij werken samen met de VoorzieningenWijzer. Kies zelf de manier die het beste bij u past.

De Voorzieningenwijzer

 1. Online zelf de best passende zorgverzekering kiezen.
  Vanaf nu kunt u via groningen.devoorzieningenwijzer.nl zorgverzekeringen bekijken, vergelijken en afsluiten. Misschien kan iemand in uw familie of kennissenkring u hierbij helpen. De VoorzieningenWijzer heeft ook een helpdesk. Daar kunt u vragen stellen als u er niet helemaal uitkomt.  
 2. Gratis hulp van een adviseur.
  Vindt u het moeilijk om een keus te maken? Of wilt u hulp hierbij? Dan kunt u een afspraak maken om gratis advies te krijgen van een onafhankelijke adviseur, die gebruik maakt van de VoorzieningenWijzer. De adviseur kijkt samen met u welke zorgverzekering het beste past bij uw situatie. 

U kunt een afspraak maken op 2 manieren:

 1. Bel op werkdagen tussen 9.00 uur en 13.00 uur om een afspraak te maken via het telefoonnummer 085 009 10 72.
 2. Wij bellen u voor het maken van een afspraak. Vul uw naam en telefoonnummer in op groningen.devoorzieningenwijzer.nl  Een medewerker van de VoorzieningenWijzer zal u dan bellen om een afspraak met u te maken.

De afspraken vinden plaats tussen 20 november 2023 en 29 december 2023. U kunt zelf een datum, tijd en plek kiezen. De gesprekken vinden plaats op een plek bij u in de buurt.
 

Hoge kosten

Maakt u hoge kosten of heeft u zorgkosten die u niet zelf kunt betalen? De gemeente heeft regelingen om u financieel te ondersteunen.

Meerkostenregeling

Bent u inwoners van de gemeente Groningen met een chronische ziekte of beperking? En heeft u een inkomen tot 120% van het minimuminkomen? Dan kunt u de tegemoetkoming aannemelijke meerkosten aanvragen. U kunt aanvragen en meer informatie vinden op de pagina over de meerkostenregeling.

Bijzondere bijstand

Soms maakt u onverwachte kosten die u niet zelf kunt betalen maar die wel nodig zijn. Misschien kunt u voor deze kosten bijzondere bijstand krijgen. Lees meer over de voorwaarden en hoe u bijzondere bijstand kunt aanvragen.

Andere toeslagen en regelingen

Misschien zijn er nog meer toeslagen of regelingen waar u recht op hebt. Dan kunt u maandelijks veel geld besparen.

Ontdek het via Dat geldt voor mij van De VoorzieningenWijzer. Vraag een adviesgesprek aan of doe zelf anoniem de check. U kunt direct de toeslagen en regelingen aanvragen.

Contact

 • Harm Buiterplein 1, Groningen (Europapark)
 • Zonder afspraak: maandag t/m vrijdag 09:00 - 11:00 uur
 • Met afspraak: maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur
 • Telefoon 050 367 50 00
 • Contactformulier