housing-forms iconUMCG/Vrydemalaan

Er wordt een nieuwe gebiedsvisie gemaakt voor het gebied van het UMCG/Vrydemalaan (Universitair Medisch Centrum Groningen) ten behoeve van de Healthy Ageing Campus. Ook het voormalige Bodenterrein zal in de visie worden opgenomen: het deel tussen de Vrydemalaan en de Oosterhamrikkade. In deze gebiedsvisie komt te staan hoe het gebied eruit gaat zien in de toekomst.

Gebiedsvisie

Het gebied bestaat uit twee delen. Het gedeelte ten zuiden van de Vrydemalaan is eigendom van de UMCG en RUG (Rijksuniversiteit Groningen) en het voormalige Bodenterrein dat eigendom van de gemeente Groningen is. De twee delen zijn van elkaar gescheiden door de Vrydemalaan. Voor dit hele gebied wordt één gebiedsvisie gemaakt. Het doel van de gebiedsvisie is om richting te geven aan de verdere ruimtelijke ontwikkeling van dit gebied.

Bijeenkomst

Op dinsdag 24 januari organiseerde de UMCG een informatiebijeenkomst voor omwonenden van 16.00 tot 20.00 uur. Deze bijeenkomst ging  over een aantal concrete nieuwbouwplannen op het UMCG-terrein.

Het gebied tussen de Vrydemalaan en de Oosterhamrikkade (het oude Bodenterrein) komt later aan bod als er een concept-gebiedsvisie klaar is. Dit is het gebied waar onder meer de horecagelegenheid DOT en de studio’s van Nijestee zijn gevestigd.

Locatie

Bekijk de plattegrond (klik op de afbeelding voor een totaalbeeld) van het plangebied dat begrensd is aan de noordkant door de Oosterhamrikkade, de oostkant door de Petrus Campersingel, de westkant door de Oostersingel en de zuidkant door het Hanzeplein.

Planning

  • 24 januari 2023: informatiebijeenkomst UMCG bouwt
  • Voorjaar 2023: opstellen concept gebiedsvisie UMCG/Vrydemalaan

Documenten

Contact en nieuwsbrief

  • Stuur uw reactie via het contactformulier en vul als onderwerp 'Gebiedsvisie UMCG/Vrydemalaan' in. U kunt ook bellen met 14 050.
  • Als er nieuws is over de Gebiedsvisie UMCG/Vrydemalaan, plaatst de gemeente een bericht in nieuwsbrieven Oude wijken en Centrum.