Let op: tijdelijk geen uittreksel BRP aanvragen

Van maandag 24 december 2018 tot en met woensdag 2 januari 2019 kunt u geen uittreksel basisregistratie personen (BRP) aanvragen. Meer informatie >

Uittreksel basisregistratie personen (BRP) aanvragen

In de basisregistratie personen (BRP) staan uw persoonsgegevens, zoals adresgegevens en burgerservicenummer.

Wat u moet weten

• Hebt u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een akte burgerlijke stand aan.
  • Als u op reis gaat met uw kind, vraag dan een internationale geboorteakte aan.
  • U vraagt het uittreksel BRP aan in de gemeente waar u staat ingeschreven.
  • Basisregistratie Personen (BRP) was vroeger Gemeentelijke Basisadministratie (GBA).

Soorten uittreksels

Standaard

Naam, geboortedatum, adres en woonplaats.

Woonhistorie

Historische adressen, naam, geboortedatum, adres, woonplaat. Vaak nodig voor huren woning.

Burgerservicenummer (BSN)

BSN, naam, ge­boor­te­da­tum, geboorteplaats, adres, woonplaats.

In­ter­na­ti­o­naal

Uittreksel in 9 talen met daarop: Naam, geboortedatum, geboorteplaats, burgerlijke staat, nationaliteit, adres, bevestiging inschrijving en datum inschrijving.

Overig

Geef in het aanvraagformulier bij 'Aanvullende informatie' duidelijk aan welke gegevens u nodig hebt of waarvoor u een uittreksel nodig hebt. Bijvoorbeeld: standaard uittreksel + nationaliteit + aantal personen op adres.

Aanvragen online

Als u op reis gaat met uw kind, vraag dan een internationale geboorteakte aan.

Laten versturen naar een ander adres? Geef dit dan aan in het aanvraagformulier bij 'Aanvullende informatie'.

Aanvragen op andere manier

Loket

Vraagt u het uittreksel BRP liever aan het loket aan? Maak dan een afspraak. U krijgt het uittreksel BRP direct mee.

Meenemen

• Geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs.

Schriftelijk

Vraagt u het uittreksel BRP liever schriftelijk aan? Stuur een bericht via het contactformulier of een brief naar: Gemeente Groningen, Afdeling Burgerzaken, Postbus 30026, 9700 RM Groningen.

Meesturen

• Kopie geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs
  • Burgerservicenummer (BSN).

U krijgt het uittreksel BRP binnen 10 werkdagen per post.

Machtiging

U kunt iemand vragen om voor u een uittreksel BRP aan te vragen. Deze persoon moet u dan machtigen:

Meenemen door gemachtigde

• Door u ondertekend machtigingsformulier (pdf 472 kB).
  • Geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs.
  • Kopie geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs van u (machtiginggever).

Beschrijving Prijs
Uittreksel BRP € 16,40