Rijkskantoor Kempkensberg

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) ontwikkelt een tweede rijkskantoor aan de Kempkensberg. Het nieuwe kantoorgebouw komt te staan op het open terrein naast het huidige rijkskantoor, ook wel bekend als ‘het DUO-gebouw’. Het Rijksvastgoedbedrijf is initiatiefnemer en werkt bij de ontwikkeling samen met de gemeente Groningen. We verwachten dat de bouw in 2029 klaar zal zijn.

Omgeving Kempkensberg

Het nieuwe kantoorgebouw aan de Kempkensberg krijgt op de onderste verdieping openbare functies. Bij het ontwikkelen van het gebouw en de omgeving letten we goed op duurzaamheid, de groene omgeving en de beleving. We houden ook rekening met ontwikkelingen in de buurt, zoals de aanleg van Ring Zuid, het nieuwe Zuiderplantsoen en de aanpassing van de Helperzoom.

Het gebied Kempkensberg is onderdeel van het Europaparkexterne-link-icoon. Meer informatie over het project Kempkensberg vindt u op de website van het Rijksvastgoedbedrijfexterne-link-icoon.

Inloopbijeenkomst op 20 juni

Op 7 december 2023 was er een eerste inloopbijeenkomst over de plannen voor het nieuwe rijkskantoor aan de Kempkensberg. Buurtbewoners konden daar hun reacties, vragen en ideeën delen. Op donderdag 20 juni 2024 is de volgende inloopbijeenkomst: tussen 17.00 uur en 20.00 uur in Paviljoen Sterrebos (zalen 2 en 3).

Planning

2023 Besluit tweede fase 
2024 Planvorming 
2025 Voorbereiden aanbesteding
2026 Aanbestedingsproces en gunning
2027 Uitwerking technisch ontwerp
2028 Start bouw
2029 Oplevering
2030 Ingebruikname