Kinderopvang starten

Wilt u een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal of gastouderbureau starten? Vraag dit bij de gemeente aan met een formulier van de website van de Rijksoverheid. De gemeente geeft daarna opdracht aan de GGD om uw bedrijf te inspecteren. Als de uitkomst positief is, regelt de gemeente dat uw bedrijf opgenomen wordt in het landelijk register.

Naar het loket

Doet u de aanvraag liever bij het loket? Kom dan naar het loket Bouwen en Wonen van de gemeente.

Loket Versterken en Vernieuwen

Voor alles over versterken en vernieuwen is het ook mogelijk om in Ten Boer langs te komen. Meer informatie hierover op de site van Versterken en Vernieuwenexterne-link-icoon

Hoe het werkt

Aanvragen

Stuur het volledig ingevulde aanvraagformulier en de in het formulier gevraagde documenten mee als bijlage via het contactformulierexterne-link-icoon.

Na uw aanvraag

Binnen 10 weken krijgt u antwoord op uw aanvraag.

Wat u moet weten

Stappenplan

Lees op de website van de Rijksoverheidexterne-link-icoon welke stappen u moet nemen om een kinderopvang te starten.

Wettelijke regels

Uw kindercentrum, voorziening voor gastouderopvang of gastouderbureau moet aan wettelijke eisen voldoen. Deze eisen staan in:

Kwaliteitseisen VVE

Het aanbod van de deelnemende kinderopvangorganisaties voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Organisaties die geïnteresseerd zijn en meer informatie willen kunnen contactexterne-link-icoon opnemen met de gemeente Groningen.