Herinrichting Peizerweg

Vanaf de tweede helft mei 2022 krijgt de Peizerweg een nieuwe inrichting. Een aannemer voert het uit, in opdracht van de gemeente. Er komen duidelijke parkeervakken, groen en voorzieningen voor fietsparkeren. En er worden 35 nieuwe bomen geplant. Ook de rijbaan, het fietspad en de stoep worden dan weer netjes gemaakt.

Nieuwe indeling

Door de coronaregels is het lastig om bijeenkomsten te organiseren om de nieuwe inrichting van de Peizerweg te bespreken. De gemeente heeft een voorstel (concept-ontwerp) gemaakt voor de nieuwe inrichting van de straat. Dit in overleg met een klankbordgroep, bestaande uit bewoners en vertegenwoordigers van de buurtvereniging Zeeheldenbuurt.

Het concept-ontwerp hing vanaf juni 2021 in een vitrine in de buurt. De bewoners hebben hierover een brief gekregen. Ook op deze webpagina kunt u het concept-ontwerp (pdf 1,8 MB) inzien.

Hoe gaat het verder?

De gemeente heeft de bewoners gevraagd om het voorstel voor de nieuwe indeling van de straat te bekijken en opmerkingen en aanvullingen door te geven. Welke bomen zien de bewoners graag terug in de straat? Staan de fietsrekken op de goede plek? Welke planten komen er in de groenvakken? Met de aanvullingen en opmerkingen van de bewoners is het plan aangepast tot een definitief ontwerp (pdf 3,2 MB). Dit definitieve ontwerp hangt vanaf januari 2022 in de vitrine op de hoek van de Peizerweg en de Van Wassenaerstraat. Het is ook meegestuurd in de bewonersbrief van december 2021.

Planning

  • Juni 2021: concept-ontwerp
  • Eind 2021: definitief ontwerp
  • Vanaf 2e helft mei 2022: uitvoering

Meer informatie

Contact

Hebt u vragen? Gebruik het contactformulier of bel 14 050.