Groningen op zoek naar nieuwe kinderburgemeester

03 april 2024
Nieuws

Alhoewel kinderburgemeester Jorn nog volop aan het werk is, staat de gemeente Groningen in startblokken om een nieuwe loco- en kinderburgemeester te vinden. De gemeente is op zoek naar een kinderburgemeester voor de periode september 2024 tot en met augustus 2025. Kinderen die wonen in de gemeente Groningen en in groep 6 en 7 van de basisschool zitten, kunnen zich tot 22 mei 2024 aanmelden.

Wat gaat de nieuwe kinderburgemeester doen?

De kinderburgemeester vindt het leuk om met de burgemeester of wethouder mee te gaan naar belangrijke afspraken. Zoals het ontvangen van Sinterklaas, een sportevenement openen of een prijs uitreiken.Ook mag de kinderburgemeester zelf een activiteit organiseren om zo zijn/haar verkiezingsbelofte waar te maken. Zo gaat Jorn op 30 april aanstaande met zijn ‘rijdende sportbus’ vol sportmateriaal op pad door verschillende wijken. De loco-kinderburgemeester vervangt de kinderburgemeester wanneer deze niet kan.

Meld je aan

Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in de gemeente Groningen kunnen zich door middel van een vlog aanmelden als kandidaat. Meer informatie staat op de website gemeente.groningen.nl/kinderburgemeesterexterne-link-icoon

De nieuwe kinderburgemeester wordt de 7e op rij in de gemeente Groningen. In dit filmpjeexterne-link-icoon vertellen (ex)loco- en kinderburgemeesters waarom het zo leuk is om kinderburgmeester te zijn.

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze te stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente.