• 'Geld groeit niet aan een boom in het stadhuis'

Groningen moet flink investeren om aantrekkelijk en leefbaar te blijven. Hoe doen we dat als we te weinig geld van het Rijk krijgen om onze taken goed uit te voeren en vanaf 2026 nog minder? Vanwege het financiële perspectief moet de gemeente slimme en weloverwogen keuzes maken.

• “Militairen marcheren op de maag”

iederz is begonnen aan een grote klus voor defensie: het klaarmaken van rantsoenen voor militairen. Op 6 juni werd het eerste rantsoen overhandigd aan kolonel Grubben.

Overhandiging eerste rantsoen
  • Check die zwemplek!

De website zwemwater.nl geeft een overzicht van veilige locaties waar je buiten kunt zwemmen. Ook zie je wat de kwaliteit van het water is en welke voorzieningen er zijn. Maar waar moet je op letten als je op een niet-officiële zwemlocatie een duik wilt nemen?

Stadsstrand
  • Grote hoogtes, glasbak gluren én gezelligheid

Het beheer van de openbare ruimte raakt iedereen. Kom zaterdag 15 juni naar het event Open Huiskamer op de Grote Markt. Daar leggen we uit wat we doen, wat je zelf kunt doen en welk werk je bij ons kunt doen.

Mark van Dijken - Stadsbeheer Gemeente Groningen wijkveger - Stella Dekker Fotografie
  • Open Huiskamer, zaterdag 15 juni Grote Markt

Medewerkers van Stadsbeheer geven zaterdag 15 juni van 12 tot 16 uur uitleg over hun werk en de vernieuwde Grote Markt.

Open Huiskamer, zaterdag 15 juni Grote Markt
  • Nieuwe subsidie voor delen van auto voor buurtbewoners

Vanaf 1 juli 2024 kunnen inwoners samen met hun buren uitproberen hoe het is om samen auto’s te delen.

Subsidie autodelen