Groningen Goed op Weg

Praat mee over de bereikbaarheid van Groningen in de toekomst.

Groningen groeit. Als we niets doen neemt het autoverkeer in en om de stad steeds verder toe. Het gevolg? In de loop naar 2030 is er steeds minder plek voor groene openbare ruimte om te wandelen, te ontmoeten en aangenaam te verblijven. Terwijl de stad en de dorpen juist gebaat zijn bij aantrekkelijke openbare ruimte.

Een Mobiliteitsvisie voor de stad en de dorpen

Het is belangrijk om genoeg openbare ruimte te behouden, maar aan de andere kant is de goede bereikbaarheid van de stad een voorwaarde om de stad en de dorpen economisch en sociaal te laten functioneren. We moeten goed nadenken over de vraag: hoe maken we die groei mogelijk en blijven we toch een aantrekkelijke stad met een ontspannen buitengebied?

Groningen Goed op Weg

Onder de naam Groningen Goed op Weg gaan we op zoek naar een antwoord op deze vraag. En dat doen we niet alleen: wij hebben hier hulp en denkkracht bij nodig. Samen met inwoners uit de wijken en gebieden, grote werkgevers, ondernemers én belangenverenigingen gaan we luisteren en praten. We praten over bestaande en toekomstige problemen, oplossingen voor deze problemen en wat deze oplossingen betekenen voor het verkeer: voor fietsers en voetgangers maar ook voor het openbaar vervoer en auto’s. De resultaten van de gesprekken verwerken we in een Mobiliteitsvisie.

Denkt u mee?

De startbijeenkomst die gepland stond op 14 mei 2020 gaat door de verlengde maatregelen wegens het coroonavirus helaas niet door.

Meer informatie