Bewindvoering aanvragen

Kunt u niet zelf uw geldzaken regelen? Bijvoorbeeld omdat u lichamelijke of psychische problemen hebt? Het kan ook zijn dat u een verslaving of schulden hebt. Een bewindvoerder van de Groningse Kredietbank (GKB) kan het beheer van uw geldzaken overnemen.

Hoe het werkt

Stuur het ingevulde formulier met handtekening en bewijsstukken naar beschermingsbewind@groningen.nl. Op het aanmeldformulier staat welke bewijsstukken u moet meesturen. 

U kunt het ook sturen naar: Groningse Kredietbank, Afdeling Beschermingsbewind, Postbus 415, 9700 AK Groningen.

Groningse Kredietbank (GKB) als bewindvoerder

Na het indienen van het aanmeldformulier nodigt de Groningse Kredietbank (GKB) u uit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek legt de medewerker van de Groningse Kredietbank (GKB) uit hoe het bewind gaat en maakt het verzoek tot beschermingsbewind klaar. Na het gesprek stuurt de Groningse Kredietbank (GKB) dit verzoek met bijbehorende stukken op naar de rechtbank. De rechtbank benoemt de gemeente Groningen tot bewindvoerder. De Groningse Kredietbank (GKB) voert het bewind dan namens de gemeente uit.

Wat u moet weten

Wat doet de bewindvoerder

Een bewindvoerder beheert uw inkomsten en uitgaven. Ook regelt hij zaken voor u, zoals een belastingaangifte. Natuurlijk doet hij dit zoveel mogelijk in overleg met u. Maar als het nodig is neemt de bewindvoerder ook zelf beslissingen en grijpt in als dat nodig is. Meer informatie over de rol van de bewindvoerder vindt u op rechtspraak.nl.externe-link-icoon

Zoekt u een bewindvoerder voor iemand anders?

Familieleden of een zorginstelling kunnen voor iemand anders beschermingsbewind aanvragen. Dit kan ook via het aanmeldformulier

Wat kost bewindvoering?

Bewindvoering is voor inwoners met een laag inkomen gratis. Als u naar een andere niet gemeentelijke bewindvoerder gaat, dan moet u dit zelf betalen. Voor deze kosten krijgt u geen bijzondere bijstand.

Meer weten?

Hebt u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u bellen met de Groningse Kredietbank (GKB) via telefoonnummer 050 367 54 14. Op werkdagen tussen 09:00 en 11:00 uur.

Contact