U bent hier

Bedrijventerreinen en kantoorlocaties

Op zoek naar een goed bereikbare locatie voor uw bedrijf? Waar alle voorzieningen voorhanden zijn die u nodig hebt? In Groningen kunt u op meerdere bedrijventerreinen een bedrijfspand huren, kopen of laten bouwen. Maak een afspraak met de accountmanagers voor ondernemers van de gemeente Groningen.

Wat u moet weten

Op de volgende bedrijventerreinen kunt u op een bedrijfskavel uw eigen bedrijfspand (laten) bouwen:

Westpoort

Westpoort ligt aan de westkant van Groningen. Met 150 hectare wordt dit het grootste bedrijventerrein van de regio. Het bedrijventerrein heeft een eigen aansluiting op de A7 en is voorzien van een glasvezelnetwerk. Meer informatie vindt u op de pagina Bedrijventerrein Westpoort.

Europapark

Europapark ligt in het zuidoosten van Groningen, op loopafstand van de binnenstad. Het bedrijventerrein is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Europapark heeft een eigen treinstation. Op het Europapark ligt ook de Euroborg: het voetbalstadion van FC Groningen.

Bedrijventerrein Zuidoost: Eemspoort & Roodehaan

Ten zuidoosten van Groningen vindt u ook Bedrijventerrein Zuidoost. Het gebied bestaat uit verschillende bedrijventerreinen, waaronder het oude terrein Winschoterdiep Euvelgunne, de nieuwere terreinen Eemspoort en Roodehaan en de vuilstort De Stainkoeln. Bedrijventerrein Zuidoost heeft een verbinding met Europapark en een directe aansluiting op de N7/A7 richting Duitsland.

Zernike Campus

Wilt u zich vestigen vlakbij kennisinstellingen en (andere) kennisintensieve bedrijven? Dan kunt u kiezen voor Zernike Campus, ten noorden van de stad. De Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en ongeveer 150 bedrijven zijn hier gevestigd.