Bedrijventerreinen en kantoorlocaties

In de gemeente Groningen is een ruim aanbod aan bedrijfspanden en kantoorruimte. Op de meeste locaties kunt u bestaande bedrijfsgebouwen huren of kopen. Op een aantal plaatsen geeft de gemeente ook nieuwe bedrijfskavels uit. Uw bedrijf aan huis vestigen kan in bepaalde gevallen ook.

Wat u moet weten

Bouwkavels voor bedrijven

De gemeente geeft bedrijfskavels uit op de volgende bedrijfslocaties in de stad Groningen: Westpoort, Eemspoort, Roodehaan, Zernike en Europapark. Bij Haren, aan de A28, ligt bedrijventerrein Nesciopark. Voor informatie over ligging, bereikbaarheid, voorzieningen en prijzen per bedrijfskavel kunt u contact opnemen met de accountmanagers van Economische Zaken.

Bedrijventerreinen in de regio

In de regio Groningen-Assen is nog veel bedrijfsterrein beschikbaar. Kijk op de websiteexterne-link-icoon van Regio Groningen-Assen voor meer informatie over bedrijfsterreinen per gemeente.

Bestaande bedrijfsgebouwen

Via zoekmachines kunt u meerdere websites vinden voor het kopen of huren van een bedrijfspand of bedrijfskantoor.

Bedrijfsverzamelgebouwen

In de stad Groningen zijn veel bedrijfsverzamelgebouwen. Deze zijn voor veel (kleine) bedrijven aantrekkelijk, omdat ze er kostbare voorzieningen kunnen delen met anderen. Sommige bedrijfsverzamelgebouwen zijn exclusief voor bepaalde sectoren, zoals ICT, media of life sciences. U kunt de bedrijfsverzamelgebouwen vinden in een overzichtskaartexterne-link-icoon.

Bedrijf aan huis

Uw bedrijf aan huis vestigingen kan vaak ook. Voorwaarde is dat uw huis een woonhuis blijft en uw bedrijf niet meer dan 30% van de ruimte inneemt. Niet elk type bedrijf mag aan huis gevestigd worden, horeca en detailhandel bijvoorbeeld niet. Ook mag uw bedrijf geen overlast in de buurt veroorzaken. De precieze regels vindt u in de gemeentelijke bestemmingsplannen.

Verenigingen en netwerken

Bedrijven op bedrijfslocaties werken vaak nauw samen in bedrijvenverenigingen. Deze kunnen u op allerlei manieren behulpzaam zijn.

Contact

De gemeente wil dat u de geschikte bedrijfslocatie vindt waar uw plannen tot bloei komen. Daarom helpen we u graag. Neem contact op met onze accountmanagers voor bedrijven, op de afdeling Economische Zaken.