U bent hier

Afvalbrengstations

Hebt u afval dat te groot is voor een ondergrondse container, kliko, verzamelcontainer of vuilniszak? Als inwoner van de gemeente Groningen kunt u dit grofvuil naar de vuilstort brengen. Er zijn 4 afvalbrengstations in Groningen.

Wat u moet weten

Meenemen

Neem uw geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) mee. Bij onduidelijkheid over een adres mogen de medewerkers u daar om vragen.

Voormalige gemeenten Haren en Ten Boer

Inwoners van de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer moeten grofvuil inleveren bij de afvalbrenstations in Groningen.

Afvalbrengstations

Groningen, Industriebuurt Woldjerspoor

Duinkerkenstraat 99 (route)
Maandag t/m vrijdag 08:00 - 16:30 uur
Zaterdag 10:00 - 15:00 uur

Telefoon 050 533 96 00

Groningen, Vinkhuizen

Electronstraat 2 (route)
Maandag t/m vrijdag 10:00 - 16:30 uur
Zaterdag 10:00 - 15:00 uur

Telefoon 050 312 40 60

Haren

Van Maerlantlaan 1 (route)
Maandag t/m vrijdag 08:00 - 16:30 uur

  • Grofvuil kunt u alleen inleveren bij de Afvalbrengstations in Groningen.
  • Klein Chemisch Afval: woensdag 13:00 - 15:00 uur, vrijdag 14:00 - 16:00 uur en zaterdag 09:00 - 12:00 uur.

Ten Boer

Boltweg 1 (route)

  • Grofvuil kunt u alleen inleveren bij de Afvalbrengstations in Groningen.
  • Klein Chemisch Afval: iedere 1e vrijdag van de maand 14:00 - 16:00 uur.

Regels

  • Bij de ingang moet u uw postcode en huisnummer doorgeven. U hebt geen speciale toegangspas nodig. U hoeft uw huisvuilpas niet mee te nemen.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
  • Gooi het afval in de bakken die daarvoor bestemd zijn. Dit is met borden aangegeven. Bij twijfel kunt u het personeel vragen.
  • Gooi het afval voorzichtig in de bakken. Let op de opstaande rand van het losperron.
  • Kinderen tot 13 jaar moeten tijdens het lossen in de auto blijven. Zij mogen niet meehelpen met het lossen van het afval. Dit voor hun eigen veiligheid.
  • Hebt u meer dan 1 woning waarvoor u afvalstoffenheffing betaalt? Geef dit bij uw eerste bezoek aan het afvalbrengstation door.

Bedrijfsafval

Voor bedrijfsafval gelden andere regels.

Asbest

Voor asbest gelden speciale regels. Let op: brengt u een materiaal dat op asbest lijkt, maar het niet is? Of brengt u een materiaal waarvan u niet zeker weet of het asbest is/bevat? Ook dan moet u zich houden aan deze regels.

Kosten

Let op! Wat betreft de regels en tarieven voor de hele gemeente Groningen: 2019 is een overgangsjaar. Tarieven en regels kunnen in de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer afwijken van de tarieven en regels in de stad Groningen. De gemeenteraad moet hierover besluiten nemen.

Stad Groningen en voormalige gemeente Ten Boer

U mag 4 keer per kalenderjaar gratis grofvuil brengen. Komt u vaker, dan moet u daarvoor betalen. Chemisch afval, ijzer, flessenglas, papier en elektrische apparaten kunt u altijd gratis brengen. Voor bouw- en sloopafval, auto- en tractorbanden moet u altijd betalen. Bekijk de tarieven van de afvalbrengstations.

Voormalige gemeente Haren

Inwoners van de voormalige gemeente Haren kunnen grofvuil niet gratis brengen. Als u grofvuil naar het afvalbrengstation brengt, betaalt u € 7,50 plus € 0,18 per kilo. Chemisch afval, ijzer, flessenglas, papier en elektrische apparaten kunt u altijd gratis brengen. Voor bouw- en sloopafval, auto- en tractorbanden moet u altijd betalen. Bekijk de tarieven van de afvalbrengstations.