U bent hier

Afvalbrengstations

Hebt u afval dat niet past in een grijze of groene container, verzamelcontainer of vuilniszak? Als inwoner van de gemeente Groningen kunt u dit brengen naar de vuilstort. Er zijn 4 afvalbrengstations in de gemeente Groningen.

Bekijkt u deze webpagina op uw mobiele telefoon? De wachttijden op de afvalbrengstations in de stad Groningen ziet u onderaan op deze pagina.

Tip! Gaat u naar het afvalbrengstation aan Duinkerkenstraat 99 in Groningen? En brengt u spullen die nog bruikbaar zijn? Lever deze in bij de Kringloopcontainer die op dat afvalbrengstation staat (geen witgoed, meubels, boeken of kleding). Zo helpt u mee om armoede in de gemeente te bestrijden.

Wat u moet weten

Meenemen

Neem uw geldig identiteitsbewijs mee (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Bij onduidelijkheid over een adres mogen de medewerkers u daar om vragen.

Bezoekadressen en openingstijden

Ga naar Bezoekadressen en openingstijden afvalbrengstations.

Regels

  • Bij de ingang moet u uw postcode en huisnummer doorgeven. U hebt geen speciale toegangspas nodig. U hoeft uw huisvuilpas niet mee te nemen.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
  • Gooi het afval in de bakken die daarvoor bestemd zijn. Dit is met borden aangegeven. Bij twijfel kunt u het personeel vragen.
  • Gooi het afval voorzichtig in de bakken. Let op de opstaande rand van het losperron.
  • Kinderen tot 13 jaar moeten tijdens het lossen in de auto blijven. Zij mogen niet meehelpen met het lossen van het afval. Dit voor hun eigen veiligheid.
  • Hebt u meer dan 1 woning waarvoor u afvalstoffenheffing betaalt? Geef dit bij uw eerste bezoek aan het afvalbrengstation door.

Bedrijfsafval

Voor bedrijfsafval gelden andere regels.

Asbest

Voor asbest gelden speciale regels. Let op: brengt u een materiaal dat op asbest lijkt, maar het niet is? Of brengt u een materiaal waarvan u niet zeker weet of het asbest is/bevat? Ook dan moet u zich houden aan de speciale regels.

Kosten

U mag 4 keer per kalenderjaar gratis grofvuil brengen. Komt u vaker, dan moet u daarvoor betalen. Chemisch afval, ijzer, flessenglas, papier, elektrische apparaten en zonnepanelen kunt u altijd gratis brengen. Voor bouw- en sloopafval, auto- en tractorbanden moet u altijd betalen. Bekijk de tarieven van de afvalbrengstations.