U bent hier

Afvalbrengstations

Hebt u afval dat niet past in een grijze of groene container, verzamelcontainer of vuilniszak? Als inwoner van de gemeente Groningen kunt u dit brengen naar de vuilstort. Er zijn 2 afvalbrengstations in de gemeente Groningen. Ook zijn er 2 wijkposten waar u terecht kunt.

Bezoeken

Adressen en openingstijden

Ga naar bezoekadressen en openingstijden afvalbrengstations/wijkposten.

Wachttijd

Hoe kan ik de wachttijd zien per afvalbrengstation?

  • Mobiel > onderaan op deze webpagina
  • PC, laptop of tablet > rechtsboven op deze webpagina

Wat u moet weten

Vervoer

U kunt grof huishoudelijk of grof tuinafval brengen met een bakfiets, een personenauto, een 1-assige aanhanger van maximaal 2,3 meter of een verhuisbus die te besturen is met rijbewijs B.

Rijdt u in een bedrijfsbus, een voertuig met bedrijfslogo en/of komt u met een aanhanger die groter is dan 2,3 meter? Dan wordt uw lading gezien als bedrijfsafval. Tractoren en boerenwagens mogen geen gebruik maken van het afvalbrengstation.

Meenemen

Neem uw geldig identiteitsbewijs mee (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Bij onduidelijkheid over een adres mogen de medewerkers u daar om vragen.

Tip

Gaat u naar het afvalbrengstation aan Duinkerkenstraat 99 in Groningen? En brengt u spullen die nog bruikbaar zijn? Lever deze in bij de Kringloopcontainer die op dat afvalbrengstation staat (geen witgoed, meubels, boeken of kleding). Zo helpt u mee om armoede in de gemeente te bestrijden.

Regels

  • Bij de ingang moet u uw postcode en huisnummer doorgeven. U hebt geen speciale toegangspas nodig. U hoeft uw huisvuilpas niet mee te nemen.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
  • Gooi het afval in de bakken die daarvoor bestemd zijn. Dit is met borden aangegeven. Bij twijfel kunt u het personeel vragen.
  • Gooi het afval voorzichtig in de bakken. Let op de opstaande rand van het losperron.
  • Kinderen tot 13 jaar moeten tijdens het lossen in de auto blijven. Zij mogen niet meehelpen met het lossen van het afval. Dit voor hun eigen veiligheid.
  • Hebt u meer dan 1 woning waarvoor u afvalstoffenheffing betaalt? Geef dit bij uw eerste bezoek aan het afvalbrengstation door.

Bedrijfsafval

Voor bedrijfsafval gelden andere regels.

Asbest

Voor asbest gelden speciale regels. Let op: brengt u een materiaal dat op asbest lijkt, maar het niet is? Of brengt u een materiaal waarvan u niet zeker weet of het asbest is/bevat? Ook dan moet u zich houden aan de speciale regels.

Kosten

U mag 4 keer per kalenderjaar gratis grofvuil brengen. Komt u vaker, dan moet u daarvoor betalen. Chemisch afval, ijzer, flessenglas, papier, elektrische apparaten en zonnepanelen kunt u altijd gratis brengen. Voor bouw- en sloopafval, auto- en tractorbanden moet u altijd betalen. Bekijk de tarieven van de afvalbrengstations.