Afvalbrengstations

Hebt u afval dat niet past in een grijze of groene container, verzamelcontainer of vuilniszak? Als inwoner van de gemeente Groningen kunt u dit brengen naar de vuilstort. Er zijn 2 afvalbrengstations in de gemeente Groningen. Ook zijn er 2 wijkposten waar u in sommige gevallen terecht kunt.

Bezoeken

Vervoer

Let op: gewijzigde regels vanaf 1 juli 2022!

U kunt grof huishoudelijk of grof tuinafval brengen met een bakfiets, een personenauto, een 1-assige aanhanger van maximaal 2,3 meter of een verhuisbus die te besturen is met rijbewijs B.

Rijdt u in een bedrijfsbus of een voertuig met bedrijfslogo? Of komt u met een 2-assige aanhanger of aanhanger die groter is dan 2,3 meter? Dan wordt uw lading gezien als bedrijfsafval. Het tarief is € 225,00 per ton exclusief BTW. Tractoren en boerenwagens mogen geen gebruik maken van het afvalbrengstation.

Meenemen

Neem uw geldig identiteitsbewijs mee (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Bij onduidelijkheid over een adres mogen de medewerkers u daar om vragen.

Brengt u ook spullen die nog bruikbaar zijn (maar géén witgoed, meubels, boeken of kleding)? Lever deze dan in bij een Kringloopcontainer. Die staan op de beide afvalbrengstations en bij de wijkpost in Haren. Zo helpt u mee om armoede in de gemeente te bestrijden en afval te verminderen.

Regels

  • Bij de ingang moet u uw postcode en huisnummer doorgeven. U hebt geen speciale toegangspas nodig. U hoeft uw huisvuilpas niet mee te nemen.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
  • Gooi het afval in de bakken die daarvoor bestemd zijn. Dit is met borden aangegeven. Bij twijfel kunt u het personeel vragen.
  • Gooi het afval voorzichtig in de bakken. Let op de opstaande rand van het losperron.
  • Kinderen tot 13 jaar moeten tijdens het lossen in de auto blijven. Zij mogen niet meehelpen met het lossen van het afval. Dit voor hun eigen veiligheid.
  • Hebt u meer dan 1 woning waarvoor u afvalstoffenheffing betaalt? Geef dit bij uw eerste bezoek aan het afvalbrengstation door.

Bedrijfsafval

Voor bedrijfsafval gelden andere regels.

Asbest

Voor asbest gelden speciale regels.

Brengt u een materiaal dat op asbest lijkt, maar het niet is? Of brengt u een materiaal waarvan u niet zeker weet of het asbest is/bevat? Ook dan moet u zich houden aan de speciale regels.

Kosten

U mag 4 keer per kalenderjaar gratis grofvuil brengen. Komt u vaker, dan moet u daarvoor betalen. Chemisch afval, ijzer, flessenglas, papier, elektrische apparaten en zonnepanelen kunt u altijd gratis brengen. Voor bouw- en sloopafval, auto- en tractorbanden moet u altijd betalen. Bekijk de tarieven van de afvalbrengstations.

Wachttijd Afvalbrengstations

Locaties geopend

Vinkhuizen

00 uur en 00 minuten

Duinkerkenstraat

00 uur en 00 minuten