Bouw- en sloopafval inleveren

Bouw- en sloopafval is alles wat in of aan een pand heeft vastgezeten. Bijvoorbeeld gipsplaat, plavuizen, gasbetonblokken, een toiletpot, tegels of een kozijn met glas. Vaak gaat het om samenstellingen van verschillende materialen, zoals hout, metaal, steenachtige materialen en kunststof. Bekijkt u deze webpagina op uw mobiele telefoon? De wachttijden op de afvalbrengstations in de stad Groningen ziet u onderaan op deze pagina.

Wegbrengen naar afvalbrengstation

U kunt terecht bij de 2 afvalbrengstations in de stad Groningen. Hier betaalt u kosten voor. Als u steenachtig materiaal (bijvoorbeeld wc-pot, tegels, wasbak) inlevert, is dat in een hoeveelheid van maximaal 0,5 m3 gratis, t/m 4 keer per kalenderjaar.

Laten ophalen

Hebt u veel bouw- en sloopafval? Huur dan een afvalcontainer en laat hem ophalen als die vol is. Zo'n container huurt u bij:

Asbest

Asbest is ook bouw- en sloopafval, maar daarvoor gelden speciale regels.

Authentieke elementen

Hebt u een oud pand met authentieke elementen? Zoals binnen- en buitendeuren, schouwen, glas-in-lood, traponderdelen, hang- en sluitwerk en tegels? Gaat u verbouwen en kunt u de historische elementen niet meer behouden? Dan kunt u deze schenken aan de stichting Monument & Materiaal in Groningen. Deze stichting stelt bouwmaterialen (tegen een vergoeding) beschikbaar voor restauraties van monumenten en andere karakteristieke panden die voor 1955 zijn gebouwd. De medewerkers kunnen de materialen bij u ophalen. Kijk voor meer informatie op de website van Monument & Materiaal.