search-home iconWooncontrole

Heb je een inspecteur op bezoek gehad? Lees waarom wij zijn geweest en wat we hebben gedaan.

Flyer aan de deur gehad?

Je hebt een inspecteur van de gemeente Groningen toestemming gegeven om jouw woning/kamer te bekijken. Wij hebben vooraf niet laten weten dat wij langs zouden komen. Dus wij begrijpen dat je er meer van wilt weten. 

Wij controleren tijdens ons bezoek verschillende zaken. Hoeveel personen wonen er? Is de woning brandveilig en veilig om in te wonen? Ook onderzoeken wij of de eigenaar van de woning toestemming heeft om de woning te verhuren.

Wij hebben de hele woning bekeken, foto’s genomen en aantekeningen gemaakt. Deze gegevens gebruiken wij voor onze zaak. Wij nemen soms contact op met de eigenaar van de woning. Bijvoorbeeld als wij vragen hebben over de woning of de vergunningen.

Soms merken wij dat de woning bijvoorbeeld niet brandveilig is of dat de eigenaar geen vergunning heeft om de woning te verhuren aan meer personen.

Wij sturen dan een brief naar de eigenaar waarin wij vragen dit op te lossen. Het kan gebeuren dat de eigenaar de woning alleen nog maar mag verhuren aan 1 huishouden. Heeft dit gevolgen voor jou? Dan krijg jij dit van ons te horen.

Wij sluiten onze zaak als er niets aan de hand is. Hier krijg je geen bericht van. Wel kun je dit navragen bij je verhuurder.

Contact

Heb je nog vragen? Bel 14 050 of mail naar kamerverhuur@groningen.nl