Viskiosk Moi eem!

Viskiosk Moi eem! officieel geopend

05 maart 2024
Nieuws

Viskiosk Moi Eem! opende op vrijdag 1 maart officieel haar deuren in de Oosterparkwijk. Moi Eem! bevindt zich aan de achterkant van de Michi-Noeki, op de hoek van de Zaagmuldersweg en de Vinkenstraat. De viskiosk, gerund door Wim Meeuwesen en Judith Elzer, is het winnende concept van een gemeentelijke prijsvraag die als doel had om een goede bestemming te geven aan deze plek. Inwoners van de Oosterparkwijk konden stemmen op het idee dat hen het meeste aansprak. 

En dat de viskiosk de bewoners aansprak werd wel al duidelijk in de eerste twee weken dat de viskiosk proefdraaide (vanaf half februari), want vanaf het moment dat de deuren opengingen was het druk in de kiosk. “Het beantwoordt duidelijk aan een behoefte”, geeft ook wethouder Carine Bloemhoff aan “We zijn blij met een dergelijk initiatief in de Oosterparkwijk.”

Een toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen

Moi Eem! streeft ernaar een toegankelijke ontmoetingsplek te zijn waar iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, zich welkom voelt. Ze hebben dan ook een gevarieerd aanbod. Wat dat betreft werkt het mooi samen met de Michi-Noeki, waar mensen terecht kunnen voor een kopje koffie en een praatje. Uitbaters Wim Meeuwesen en Judith Elzer zijn Stadjers en ondernemers pur sang. Judith kwam vroeger zelfs al vaak in de Oosterparkwijk, omdat haar opa en oma er woonden. Ze kent de mensen en de sfeer en heeft de van origine ‘volkse’ wijk zien veranderen in een pluriform stadsdeel. Wim kwam pas tijdens zijn studie naar de stad Groningen, maar door zijn werkzaamheden in de horeca heeft hij de stad in de loop der jaren ook goed leren kennen.

Annie Tak

De officiële opening werd verricht door wethouder Carine Bloemhoff en de bijna 90-jarige wijkbewoonster Annie Tak, met het traditioneel happen van een haring. Annie Tak is ereburger van Groningen vanwege haar actieve inzet tijdens de grote renovatie van de Oosterparkwijk in de jaren ’70. Aansluitend zong wijkkoor Eusterpaark een speciaal voor de opening gemaakt lied, waarna de aanwezigen konden genieten van diverse vishapjes en drankjes.