Verhuizing naar buitenland doorgeven (emigratie)

Bent u langer dan 8 maanden per jaar in het buitenland? Geef dan uw emigratie binnen 5 dagen vóór uw vertrek door aan de gemeente.

Wat u moet weten

• Als u binnen 8 maanden weer in Groningen gaat wonen, dan kunt u een briefadres aanvragen.
  • Doe aangifte van uw emigratie op de dag van vertrek of maximaal 5 dagen daarvoor.
  • Als er nog personen achterblijven op het adres, dan moeten alle personen die vertrekken persoonlijk langskomen.

Doorgeven online

Verhuizing doorgeven per e-mail vanwege storing

Als uw emigratie op korte termijn verwerkt moet worden, kunt u dat doorgeven via burgerzaken.verhuizingen@groningen.nl. Vermeld het volgende in de e-mail:

• Datum van uw emigratie.
  • Uw persoonsgegevens.
  • Uw oude en nieuwe adres.
  • Namen van personen die meeverhuizen.
  • Kopie van uw geldig identiteitsbewijs.
  • Uw handtekening (indien mogelijk).

Schriftelijk

Geeft u uw emigratie liever schriftelijk door? Stuur dan brief naar: Gemeente Groningen, postbus 30026, 9700 RM Groningen.

Vermeld daarin:

• Datum van uw emigratie.
  • Uw persoonsgegevens.
  • Uw oude en nieuwe adres.
  • Namen van personen die meeverhuizen.
  • Kopie van uw geldig identiteitsbewijs.
  • Uw handtekening (indien mogelijk).

Rijksoverheid.nl