Vergunning voor seksbedrijf aanvragen

Wilt u een bordeel, escortbedrijf, seksclub, erotische massagesalon of raamprostitutiebedrijf beginnen? U hebt een exploitatievergunning prostitutie-inrichting of een exploitatievergunning seksbedrijven nodig. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente.

Wat u moet weten

Wet Bibob

De gemeente Groningen heeft de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (wet Bibob), van toepassing verklaard op onder andere de prostitutiebranche. De wet moet witwassen en criminaliteit voorkomen. Dit betekent dat de gemeente een diepgaand onderzoek doet naar de achtergronden van iedereen die een bordeel of prostitutiebedrijf wil beginnen en de financiering daarvan.

Maximum aantal vergunningen

Er is een maximum aan het aantal vergunningen dat de gemeente afgeeft voor prostitutiebedrijven en seksbedrijven. Dit is geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening Groningenexterne-link-icoon. In die verordening kunt u ook lezen wat de regels zijn over prostitutiebedrijven en seksbedrijven en wat het verschil is tussen beide.

Meer informatie

Het kan zijn dat u meer vergunningen nodig hebt. Bijvoorbeeld een alcoholvergunning of een omgevingsvergunning (in verband met de brandveiligheid). Uw bedrijf moet ook passen in het bestemmingsplan van de gemeente.

Hebt u vragen, wilt u meer informatie of formulieren aanvragen? Neem dan contact op met de gemeente via het contactformulierexterne-link-icoon of bel 14 050