Vanaf links: Dorothea van der Meulen, Eileen Blackmore, Sander Kalsbeek en Kirsten de Wrede bij de opening van de Textielhub in Groningen.

Textielhub officieel geopend door wethouder Circulaire Economie

21 maart 2024
Nieuws

Op maandag 18 maart is de Textielhub officieel geopend door wethouder Circulaire Economie Kirsten de Wrede, locatiedirecteur Sander Kalsbeek van het Alfa-college, bestuurslid Eileen Blackmore van Groningen Werkt Circulair en dean Dorothea van der Meulen van Academie Minerva Hanzehogeschool. De Textielhub is ontwikkeld om in Groningen een eerlijke en lokale textielketen op te zetten. In deze hub aan de Energieweg 17 in Groningen wordt onder andere gewerkt aan circulaire textielinnovaties, er worden onderwijsprogramma’s aangeboden voor inwoners en studenten en het is een plek waar er sociale arbeid en participatiemogelijkheden zijn voor mensen die in het reguliere arbeidsproces niet aan het werk kunnen.

“Dankzij de energie van deze enorm gedreven partners in het onderwijs, bedrijfsleven, bewoners en de inzet van de gemeente Groningen maken wij een circulaire economie heel concreet. We zorgen daarmee voor een blijvende beweging die heel hard nodig is,” aldus wethouder Circulaire Economie Kirsten de Wrede. 

Textielhub 

Deze hub is een initiatief van G-ROND, Alfa-college, gemeente Groningen, Groningen Werkt Circulair, Hanzehogeschool Groningen en Noorderpoort. Samen streven deze partners ernaar om een circulaire textielindustrie te realiseren. Tijdens de Week van de Circulaire Economie opende de Textielhub op vrijdag 15 maart al haar deuren voor het publiek. 

G-ROND 

Groningen Rond (G-ROND) is een initiatief van het Alfa-college en bestaat uit een samenwerking met Noorderpoort, Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen, gemeente Groningen, provincie Groningen, Groningen City Club, Coöperatie de SuikerBiedt en 30 bedrijvenpartners. Samen slaan deze partners de handen ineen voor de omschakeling naar een circulaire economie.