Studietoeslag aanvragen

Studietoeslag is een toeslag voor studenten die door een medische beperking niets kunnen bijverdienen naast hun studie.

Voorwaarden

  • Je woont in Groningen.
  • Je kunt door een medische beperking naast de studie structureel niet werken.
  • Je ontvangt studiefinanciering of een tegemoetkoming voor de schoolkosten. Het levenlanglerenkrediet valt niet hieronder.
  • Er is geen recht op een Wajong-uitkering.
  • Je hebt geen inkomsten uit werk, met uitzondering van een stagevergoeding

Ontvang je een stagevergoeding, dan mag je de eerste € 211,67 per maand houden. Alles wat je meer verdient, wordt van de studietoeslag afgetrokken.

Hoogte studietoeslag

Deze maandbedragen gelden vanaf 1 januari 2024

LeeftijdBedrag
21 jaar en ouder € 353
20 jaar€ 283
19 jaar€ 212
18 jaar€ 177
17 jaar€ 140
16 jaar€ 122
15 jaar€ 106

Aanvragen

Studietoeslag aanvragen (DigiD) >externe-link-icoon

Als je alle vragen hebt ingevuld en bewijsstukken hebt toegevoegd, kun je de aanvraag verzenden. Je krijgt dan van ons een bevestigingsmail op het e-mailadres dat je hebt ingevuld.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan mag je niet zelf aanvragen. Je hebt dan toestemming nodig van een ouder, voogd of verzorger. Heb je die toestemming? Dan kun je een aanvraagformulier opvragen. Lees hoe je contact met ons opneemt.

Mijn Groningen

Je kunt je aanvraag volgen via Mijn Groningen. Ook kun je daar later nog documenten toevoegen.

Veranderingen doorgeven

Laat het ons direct weten zodra er iets in je situatie verandert of als je niet meer aan bovenstaande voorwaarden voldoet. Veranderingen kunnen gevolgen hebben voor de hoogte of de duur van de studietoeslag. Denk hierbij aan veranderingen in je studie, (vakantie)werk, stagevergoeding of medische situatie.

Twijfel je of het nodig is? Geef een verandering dan toch door. Zo voorkom je dat je te veel studietoeslag krijgt, dat je de studietoeslag moet terugbetalen of dat je een boete krijgt.

Geef je veranderingen door >externe-link-icoon

Studietoeslag en vakantiewerk

Verdien je in de maanden juni t/m september geld met vakantiewerk? Dan heb je geen recht op studietoeslag. Wij stoppen de studietoeslag dan. Daarna kunt je weer studietoeslag aanvragen. Je kunt dan snel studietoeslag krijgen, omdat een nieuw medisch advies niet nodig is.

Hulp nodig?

Niet iedereen is even handig met computers en internet. Dat snappen wij heel goed. Kom gerust bij langs bij het WIJ-teamexterne-link-icoon bij jou in de buurt. We hebben op alle locaties pc’s en scanapparatuur én medewerkers die je graag op weg helpen. Zorg er dan wel voor dat je de bewijsstukken bij je hebt? En, als je deze al hebt, je DigiDexterne-link-icoon? Je kunt voor vragen ook op het Harm Buiterplein terecht.

Andere toeslagen en regelingen

Misschien zijn er nog meer toeslagen of regelingen waar je recht op hebt. Dan kun je maandelijks veel geld besparen.

Ontdek het via Dat geldt voor mijexterne-link-icoon van De VoorzieningenWijzer. Vraag een adviesgesprek aan of doe zelf anoniem de check. Je kunt direct de toeslagen en regelingen aanvragen.

Contact