Straatfeest of ander klein evenement melden

Wilt u een evenement voor een kleine groep organiseren (maximaal 200 mensen), zoals een straatfeest, buurtfeest of klein sporttoernooi? Dan moet u dit minimaal 3 weken van tevoren melden aan de gemeente.

Corona en evenementen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden er uit voorzorg maatregelen voor evenementen. Deze maatregelen zijn per 10 juli 2021 aangescherpt. Bekijk de maatregelen en de mogelijkheden voor subsidie.

Wat u moet weten

• Meld het kleine evenement minimaal 3 weken van tevoren.
  • U moet voldoen aan de voorwaarden. Voldoet u daar niet aan, vraag dan (zeer ruim van tevoren) een evenementenvergunning aan.

Melden

Na uw melding

• U krijgt een bevestigingsmail.
  • De gemeente beoordeelt uw melding. Als u binnen 10 werkdagen na uw melding geen bericht hebt ontvangen, dan kan uw evenement plaatsvinden.
  • Als u hebt gemeld dat u zwak alcoholische dranken gaat schenken of verkopen, dan hebt u een ontheffing nodig. Vul daarvoor dit aanvraagformulier in. Zwak alcoholisch wil zeggen: drank met minder dan 15% alcohol, zoals bier en wijn.

• Er komen niet meer dan 200 bezoekers of deelnemers.
  • Het evenement wordt gehouden tussen 09:00 en 24:00 uur of op zondag tussen 13:00 en 24:00 uur.
  • U plaatst een paar kleine objecten (bijvoorbeeld een springkussen, tent, gasfles) die per stuk minder groot zijn dan 15 m2.
  • Het evenement vindt niet plaats op de rijbaan, het (brom)fietspad of een parkeerplaats.
  • Het evenement vormt geen belemmering voor het verkeer en de hulpdiensten.
  • Het evenement vindt plaats op één locatie (geen route) en niet op het water.
  • Het evenement vindt niet plaats binnen de Diepenring en/of het Westerhavengebied van de stad Groningen.
  • Het is duidelijk wie de organisator van het evenement is. Deze is minimaal 18 jaar oud.
  • Het geluid dat u maakt, is maximaal 70 dB(A) en 85 dB(C).
  • Er wordt geen muziek ten gehore gebracht voor 09:00 uur en na 23:00 uur.
  • U maakt geen reclame om mensen buiten de doelgroep aan te trekken (bijvoorbeeld: de doelgroep bij een straatfeest zijn de bewoners van uw straat).

Lees ook de Nadere algemene voorschriften meldingsplichtige evenementen 2021 (pdf 122 kB)

Een melding doen is gratis.

Contact

Wilt u een klein evenement organiseren waarvoor een melding nodig is en heeft u vragen over de coronamaatregelen? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen met u wat er mogelijk is. Gebruik het contactformulier of bel 14 050.