Straatfeest of ander klein evenement melden

Wilt u een evenement voor een kleine groep (tot 200) mensen organiseren, zoals een straatfeest, buurtfeest of buurtbarbecue? Dat hoeft u alleen te melden aan de gemeente, minimaal 3 weken van tevoren.

Hoe het werkt

Na uw melding

U krijgt een bevestigingsmail met daarin de voorwaarden waaraan u zich moet houden. De gemeente beoordeelt uw melding. Als u binnen 10 werkdagen na uw melding geen bericht hebt ontvangen, dan kan uw evenement plaatsvinden. Als u heeft aangegeven op de openbare weg zwakalcoholische dranken schenken of verkopen, vul dan ook dit aanvraagformulier in.

Wat u moet weten

Waaraan u minimaal moet voldoen

• Er komen niet meer dan 200 bezoekers of deelnemers.
  • Het straatfeest wordt gehouden tussen 09:00 en 00:00 uur.
  • U plaatst een paar kleine objecten (maximaal 15 m2).
  • Het straatfeest vindt niet op de rijbaan plaats, behalve als u een ontheffing hebt.
  • Het straatfeest vindt plaats op één locatie (geen route) en niet op het water.
  • Het straatfeest vindt plaats buiten de diepenring en het Westerhavengebied.
  • Het is duidelijk wie de organisator van het straatfeest is.
  • Het geluid dat u maakt, is maximaal 70 dB(A) en 85 dB(C).
  • U maakt geen reclame om mensen buiten de doelgroep aan te trekken.

Bekijk alle voorwaarden (pdf 75 kB)