Straatfeest of ander klein evenement melden

Wilt u een evenement voor een kleine groep organiseren (maximaal 200 mensen), zoals een straatfeest, buurtfeest of klein sporttoernooi? Dan moet u dit minimaal 3 weken van tevoren melden aan de gemeente.

Wat u moet weten

• Wat precies een 'klein evenement' is, staat in de voorwaarden.
  • Meld het kleine evenement minimaal 3 weken van tevoren.
  • Vraag voor grotere evenementen altijd een vergunning aan.

Melden

Na uw melding

• U krijgt een bevestigingsmail. Daar staan de voorwaarden in, waar u zich aan moet houden.
  • De gemeente beoordeelt uw melding. Als u binnen 10 werkdagen na uw melding geen bericht hebt ontvangen, dan kan uw evenement plaatsvinden.
  • Als u hebt gemeld dat u op de openbare weg zwak alcoholische dranken gaat schenken of verkopen, dan hebt u een ontheffing nodig. Vul daarvoor dit aanvraagformulier in. Zwak alcoholisch wil zeggen: drank met minder dan 15% alcohol, zoals bier en wijn.

• Er komen niet meer dan 200 bezoekers of deelnemers.
  • Het straatfeest wordt gehouden tussen 09:00 en 24:00 uur.
  • U plaatst een paar kleine objecten (maximaal 15 m2).
  • Het straatfeest vindt niet op de rijbaan plaats, daar hebt u een ontheffing voor nodig.
  • Het straatfeest vindt plaats op één locatie (geen route) en niet op het water.
  • Het straatfeest vindt plaats buiten het centrum van Groningen. Het centrum wil zeggen: alles binnen de grachten van de diepenring, inclusief het voetgangersgebied aan de Westerhaven.
  • Het is duidelijk wie de organisator van het straatfeest is.
  • Het geluid dat u maakt, is maximaal 70 dB(A) en 85 dB(C).
  • U maakt geen reclame om mensen buiten de doelgroep aan te trekken. Bij een straatfeest bijvoorbeeld, is de doelgroep: bewoners van uw straat.

Bekijk alle voorwaarden (pdf 75 kB)