Sociale activering
Over sociale activering
Meedoen aan sociale activering is vrijwillig. U bepaalt zelf waar u aan wilt werken. Dit doet u in overleg met een coach Werk & Participatie. U kijkt samen met de coach wat uw persoonlijke doelen zijn om een stap dichter naar werk te kunnen zetten. De activiteiten nemen minimaal 5 uur per week in beslag.
Voor wie is sociale activering
U komt in aanmerking voor sociale activering als u:
- Een bijstandsuitkering ontvangt en 27 jaar of ouder bent.
- Een eerste stap naar werk wil zetten en daar begeleiding bij nodig heeft.
- Niet in aanmerking komt voor een indicatie ‘dagbesteding’.
- Geen ander re-integratietraject volgt.
Wat gebeurt er na de aanmelding
De coach Werk & Participatie brengt u in contact met een aanbieder in uw buurt. Deze aanbieder kijkt naar uw doelen en zoekt daar een organisatie bij die u de begeleiding geeft die u nodig hebt. De aanbieder maakt een uitvoeringsplan en bespreekt deze met u. Als u het eens bent met dit plan, start de gemeente de activiteiten en krijgt u begeleiding van een werkbegeleider.
Hoe lang de activiteiten duren is voor iedereen verschillend. Dat heeft te maken met uw persoonlijke doelen. In ieder geval krijgt u altijd eens per jaar een evaluatiegesprek met de werkbegeleider en de coach Werk & Participatie. Samen kijkt u of uw doelen zijn gehaald en wat een goed vervolg voor u zou kunnen zijn. Soms is dat een verlenging van uw traject maar soms is een andere vervolgstap voor uw ontwikkeling beter. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een participatiebaan.
Meer informatie
Wilt u meer weten over sociale activering? Neem dan contact op met uw coach. Voor contact met de gemeente bel 14 050.