Operatie Schepnet

Samen tegen plastic soep in Groningen

26 juni 2024
Nieuws

Voor het derde achtereenvolgende jaar zetten gemeente Groningen en de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s zich gezamenlijk in voor schoner oppervlaktewater. Onder de noemer Hart voor Schoner Water vinden er in de week van 1 t/m 5 juli 2024 uiteenlopende activiteiten plaats op en rond de Groningse en Noord-Drentse wateren. Van voorlichting, een busexcursie en jongereneducatie tot concrete handen-uit-de-mouwen-schoonmaakacties.

Op drie basisscholen zal in die week aandacht worden besteed aan waterkwaliteit. De MilieuStewards van de gemeente Groningen en de waterschappen laten zien dat ‘plastic soep’ geen ver-van-mijn-bed-show is. Ook  hier belandt nog veel te veel plastic in het water, bijvoorbeeld in de vorm van snoepverpakkingen en sigarettenfilters. De schade voor het leven onder water is groot.

Operatie Schepnet

Vrijdag 5 juli staat in het teken van Operatie Schepnet: een grote schoonmaakactie op en rond het Paterswoldsemeer. Beginpunt van de activiteiten is Teuntje de Slak. Voor deelnemende leerlingen is er een rondvaartboot en worden er diverse workshops gegeven.

Je bent van harte welkom om mee te doen. Meld je aan per mail.