Openbare laadpaal aanvragen

Hebt u een elektrische auto of elektrische motor (plug-in hybride) en is het niet mogelijk om een laadpaal te plaatsen op uw eigen terrein? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Deze laadpaal is dan niet alleen voor uzelf bedoeld, maar ook voor andere gebruikers.

Algemene informatie

Een openbare laadpaal vraagt u aan via het bedrijf Allego BV. De gemeente heeft met dit bedrijf een overeenkomst voor het aanleggen en onderhouden van laadpalen. Het aanvragen en plaatsen van de laadpaal is gratis. U betaalt alleen voor de elektriciteit die u gebruikt.

Alle openbare laadpalen in Nederland vindt u op www.oplaadpunten.nl. Toets in het zoekvenster “Groningen” in en u ziet een overzicht van de oplaadpunten in de stad Groningen.

Aanvragen

U kunt hier geen aanvraag doen voor het plaatsen van een laadpaal op eigen terrein! Het gaat hier alleen om openbare laadpalen voor algemeen gebruik.

Hoe het werkt

Na uw aanvraag

  • Allego checkt uw aanvraag en beoordeelt of u in aanmerking komt voor een openbare laadpaal. Voldoet uw aanvraag, dan regelt Allego voor u de vergunning en het verkeersbesluit bij de gemeente.
  • De gemeente neemt een verkeersbesluit voor het gebruik van de parkeerplaats(en) en het plaatsen van een verkeersbord. Als hierop geen bezwaren binnen komen plaatst Allego vervolgens de laadpaal. Let op: het aanvragen van een laadpaal duurt circa 21 weken, dus vraag op tijd een laadpaal aan!

Contact

Allego BV

088 7500 300
info@allego.eu