Nieuwe leidinggevende horeca of andere aanpassing vergunning

Neemt u in uw horecabedrijf een nieuwe leidinggevende aan volgens de Drank- en Horecawet? Of wilt u uw drank- en horecavergunning om een andere reden aanpassen (terras, verbouwing)? Dan moet u de gemeente daarvan op de hoogte stellen.

Dat is nodig om te blijven voldoen aan de eisen van de Drank- en Horecawet. U krijgt dan bij uw drank- en horecavergunning een nieuw aanhangsel 'Leidinggevenden' of 'Terras'.

Wijziging leidinggevende

Eisen aan leidinggevende (volgens Drank- en Horecawet)

•  De leidinggevende is 21 jaar of ouder.
  •  De leidinggevende moet staan ingeschreven in het SVH register.

Wijziging terras/lokaliteiten

Wanneer moet u uw drank- en horecavergunning wijzigen?

• Als u een terrasvergunning hebt aangevraagd of een terrasmelding hebt gedaan en u schenkt alcoholische dranken.
  • Bij een verbouwing van uw horecabedrijf verbouwen en u schenkt alcoholische dranken.

Kosten

Tarieven en regels kunnen in de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer afwijken van de tarieven en regels in de stad Groningen. Informatie hierover kunt u krijgen tijdens het horecaspreekuur.

Beschrijving Prijs
Aanvraag wijziging leidinggevende € 143,20