Nieuwe afspraken over betere doorverwijzing naar Taalhuizen
De partijen uit het Taalhuisnetwerk Groningen hebben afgesproken dat hun medewerkers wordengetraind om problemen met laaggeletterdheid te herkennen en inwoners goed door te verwijzen naar een van de taalhuizen. Deze organisaties willen bovendien bijdragen aan de bekendheid van de taalhuizen en zetten zich binnen hun eigen organisatie in voor communicatie in begrijpelijke taal (B1).
Het Taalhuisnetwerk bestaat uit de gemeente Groningen, Forum Groningen, Alfa college, Humanitas, WIJ Groningen en GGD Groningen.
Samenwerkingsovereenkomst
De afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst, die begin mei is ondertekend door alle deelnemende partijen. De afspraken hebben tot doel om meer deelnemers te verwijzen naar de ondersteuning van de tien taalhuizen binnen de gemeente Groningen.
Voorkomen van laaggeletterdheid
De Taalhuizen zijn belangrijk om laaggeletterdheid te voorkomen. In een Taalhuis kun je terecht als je moeite hebt met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. De Taalhuiscoördinator van een taalhuis bespreekt met een deelnemer wat hij of zij graag wil leren en ondersteunt het leerproces.
Moeite met basisvaardigheden
Ben of ken jij iemand die moeite heeft met basisvaardigheden? Ga dan naar tijdvoorhettaalhuis.nl om te kijken waar een Taalhuis zit bij jou in de buurt.