adult iconMeer extra's voor een laag inkomen

Extra's voor mensen met weinig geld die in de gemeente Groningen wonen.

Om te downloaden

Regelingen, voorzieningen en ondersteuning voor Groningers met een laag inkomen

Meer regelingen en voorzieningen

Algemeen

Minder of geen gemeentebelasting betalen

Hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? En kunt u de gemeentelijke belasting niet betalen? Misschien hebt u recht op kwijtschelding. U hoeft dan minder of soms niet te betalen. Of ga voor meer informatie naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Stadjerspas

Met de gratis Stadjerspas krijgt u korting op veel activiteiten en artikelen. Dit voordeel is ook voor uw kinderen die thuis wonen. Alleen als zij jonger zijn dan 18 jaar. Meer informatie op Stadjerspas.nl. Of ga voor meer informatie naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Voedselbank

Hebt u te weinig geld voor de dagelijkse boodschappen? Bij de Voedselbank kunt u gratis eten krijgen. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt om u aan te melden.

Repair Café Haren

Elke laatste zaterdag van de maand tussen 10:00 en 12:30 uur is er in buurthuis de Mellenshorst aan de Waterhuizerweg 36 het Repair Café Haren. Daar repareren mensen gratis uw elektronische apparaten of vervangen verouderde systemen op uw computer. Meer informatie? Ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Kraambank

Zwanger maar geen geld voor de babyuitzet? De Kraambank heeft gratis babykleertjes tot maat 68. Maar ook kinderwagens, badjes, luiers, beddengoed en kraampakketten. En ook zwangerschapskleding voor mama’s. Bij Stichting Babyspullen kunt u een babystartpakket aanvragen. Kijk op de site van de Stadjerspas voor meer informatie. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor meer informatie.

Kleding

Kledingbank Maxima Groningen

Woont u in de voormalige gemeente Groningen? En hebt u te weinig geld voor kleding voor uzelf? Of voor uw kinderen? En bent u klant van de Voedselbank? Dan kunt u bij Kledingbank Maxima gratis nieuwe en tweedehands kleding en schoenen krijgen. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor meer informatie.

Kledingbank De Zeecontainer

Bent u geen klant van de Voedselbank? Maar hebt u wel te weinig geld voor kleding? Dan kunt u bij De Zeecontainer gratis kleding en schoenen krijgen. Alle inwoners uit de voormalige gemeenten Groningen, ten Boer en Haren zijn welkom. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor informatie.

Kledingbank Maxima Sappemeer

Woont u in de voormalige gemeente Haren? En hebt u een laag inkomen? Dan kunt u 2 keer per jaar gratis winkelen bij Kledingbank Maxima Sappemeer. Neem een verwijsbrief mee van de organisatie die u ondersteunt. Meer informatie? Ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Vrije tijd

Vakantiebank

Bent u écht eens toe aan vakantie? Maar weet u niet hoe u dat moet betalen? Kijk voor informatie en de voorwaarden op de site van de Vakantiebank.

Speelgoedbank Amalia Hoogezand

Een gratis cadeautje voor kinderen tussen 0 en 12 jaar, voor een verjaardag of feestdagen. Dat kunt u krijgen bij de Speelgoedbank Amalia in Hoogezand.

Speel-O-theek Haren

Bij de Speel-O-theek Haren kunt u speelgoed lenen. Dit is voor alle kinderen van 0 tot en met 12  die in de voormalige gemeente Haren wonen. Ook opa’s, oma’s, gastouders en verzorgers kunnen lid worden. Voor een feestje kun je ook een verjaardagstas of spelletjestas lenen.

Speelotheek Groningen

Bij de Speelotheek Groningen kunt u speelgoed lenen. Dit is voor alle kinderen van 0 tot ongeveer 9 jaar.