Meer extra's voor een laag inkomen

Extra's voor mensen met weinig geld die in de gemeente Groningen wonen.

Meer regelingen en voorzieningen

Algemeen

Hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? En kunt u de gemeentelijke belasting niet betalen? Misschien hebt u recht op kwijtscheldingexterne-link-icoon. U hoeft dan minder of soms niet te betalen. Of ga voor meer informatie naar het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt.

Met de Stadjerspas kunt u meedoen met sport, cultuur, recreatie en educatie in de gemeente Groningen. Dit betekent bijvoorbeeld korting op het lidmaatschap van de sportclub, een bezoek aan het Groninger Museum, gezellige dagjes weg en leerzame workshops. De Stadjerspas is voor u, maar ook voor uw kinderen jonger dan 18 jaar. Vraag de Stadjerspas gratis aan op Stadjerspas.nlexterne-link-icoon. Of ga voor meer informatie naar het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt.

Hebt u te weinig geld voor de dagelijkse boodschappen? Bij de Voedselbankexterne-link-icoon kunt u gratis eten krijgen. Of ga naar het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt om u aan te melden.

Elke laatste zaterdag van de maand tussen 10:00 en 12:30 uur is er in buurthuis de Mellenshorst aan de Waterhuizerweg 36 het Repair Café Haren. Daar repareren mensen gratis uw elektronische apparaten of vervangen verouderde systemen op uw computer. Meer informatie? Ga naar het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt.

Zwanger maar geen geld voor de babyuitzet? De Kraambankexterne-link-icoon heeft gratis babykleertjes tot maat 68. Maar ook kinderwagens, badjes, luiers, beddengoed en kraampakketten. En ook zwangerschapskleding voor mama’s.

Bij Leergeld Groningen kunt u geld aanvragen zodat uw kind kan meedoen aan sport en cultuur. Kijk voor meer informatie op leergeldgroningen.nlexterne-link-icoon.

Hebt u een huisdier? En hebt u een laag inkomen? De Gouden Pootexterne-link-icoon helpt baasjes om hun dier(en) goed te blijven verzorgen. Of ga naar het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt voor meer informatie.

Kleding

Woont u in de voormalige gemeente Groningen? En hebt u te weinig geld voor kleding voor uzelf? Of voor uw kinderen? En bent u klant van de Voedselbank? Dan kunt u bij Kledingbank Maximaexterne-link-icoon gratis nieuwe en tweedehands kleding en schoenen krijgen. Of ga naar het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt voor meer informatie.

Bent u geen klant van de Voedselbank? Maar hebt u wel te weinig geld voor kleding? Dan kunt u bij De Zeecontainerexterne-link-icoon gratis kleding en schoenen krijgen. Alle inwoners uit de voormalige gemeenten Groningen, ten Boer en Haren zijn welkom. Of ga naar het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt voor informatie.

Woont u in de voormalige gemeente Haren? En hebt u een laag inkomen? Dan kunt u 2 keer per jaar gratis winkelen bij Kledingbank Maxima Sappemeerexterne-link-icoon. Neem een verwijsbrief mee van de organisatie die u ondersteunt. Meer informatie? Ga naar het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt.

Vrije tijd

Bent u écht eens toe aan vakantie? Maar weet u niet hoe u dat moet betalen? Kijk voor informatie en de voorwaarden op de site van de Vakantiebankexterne-link-icoon.

Een gratis cadeautje voor kinderen tussen 0 en 12 jaar, voor een verjaardag of feestdagen. Dat kunt u krijgen bij de Speelgoedbank Amaliaexterne-link-icoon in Hoogezand.

Bij de Speel-O-theek Harenexterne-link-icoon kunt u speelgoed lenen. Dit is voor alle kinderen van 0 tot en met 12  die in de voormalige gemeente Haren wonen. Ook opa’s, oma’s, gastouders en verzorgers kunnen lid worden. Voor een feestje kun je ook een verjaardagstas of spelletjestas lenen.

Bij de Speelotheek Groningenexterne-link-icoon kunt u speelgoed lenen. Dit is voor alle kinderen van 0 tot ongeveer 9 jaar.

Andere toeslagen en regelingen

Misschien zijn er nog meer toeslagen of regelingen waar u recht op hebt. Dan kunt u maandelijks veel geld besparen.

Ontdek het via Dat geldt voor mijexterne-link-icoon van De VoorzieningenWijzer. Vraag een adviesgesprek aan of doe zelf anoniem de check. U kunt direct de toeslagen en regelingen aanvragen.