Vier de liefde

Groningen viert de liefde tijdens roze zaterdag

20 juni 2024
Nieuws

Op zaterdag 22 juni 2024 kunnen bezoekers van de Akerk (Akerkhof 2) elkaar de liefde verklaren in het bijzijn van een trouwambtenaar.  Van 13:00 to 17:00 uur zijn er twaalf trouwambtenaren aanwezig en kun je je  trouw- of vriendschapsbelofte uitspreken of hernieuwen. Aanmelden is niet noodzakelijk. Het evenement is onderdeel van roze zaterdag en is bedoeld voor iedereen die liefde en vriendschap voelt voor een ander en die liefde wil delen en vieren met elkaar en anderen. 

Je bent van harte welkom om bij dit evenement aanwezig te zijn.

Roze zaterdag in Groningen

“Groningen viert de liefde” is onderdeel van de programmering van Roze zaterdag 2024. Roze zaterdag is een evenement dat sinds 1979 wordt georganiseerd. De organisatie is ieder jaar in handen van een andere gemeente. Het evenement is gericht op het vergroten van de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+-gemeenschap. Het thema in Groningen is dit jaar “Verbinding”.

Koplopergemeente

Groningen is sinds 2007 koplopergemeente LHBTI+-emancipatie en wil met dit evenement mensen van binnen en buiten de LHBTI+-gemeenschap samenbrengen.  De activiteiten zijn daarbij gericht op saamhorigheid, tolerantie en het bouwen aan sterke liefdevolle relaties. 

Uitgebreid programma

Er is een uitgebreid programma met ondeer andere een pridewalk, een pinkpodium, een roze (kerk)viering, een regenboogdiner en “Groningen viert de liefde”. In de aanloop naar roze zaterdag zijn er de afgelopen maanden in stad en provincie ook al diverse activiteiten georganiseerd. Onder de noemer “Queer Year” waren en zijn deze activiteiten ook gericht op het vergroten van de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+-gemeenschap. Het programma is georganiseerd door de stichting Roze Zaterdag Groningen in samenwerking met de gemeente Groningen.    

Het complete overzicht van activiteiten tijdens roze zaterdag op vrijdag en zaterdag  21 en 22 juni kun je vinden op de website van roze zaterdagexterne-link-icoon