Pontje Zuidlaardermeer

Feestelijke opening pontje over Drentsche Diep

02 april 2024
Nieuws

Vrijdag 29 maart was de feestelijke opening van de vorig jaar in gebruik genomen pont over het Drentsche Diep. De oversteek maakt een volledig wandel- of fietsrondje om het Zuidlaardermeer mogelijk. 

De nieuwe pont blijkt een groot succes. De schatting is dat in 2023 ruim 25.000 mensen hiermee zijn overgevaren. De pont is in 2,5 maand tijd ruim 7.100 keer gebruikt.

Prachtig gebied

Sinds de nieuwe pont in gebruik is genomen op 21 juli 2023 is er veel gebruik van gemaakt, maar een officiële opening was nog niet geweest. Die was dus vrijdag 29 maart, vlak voor de start van het nieuwe vaarseizoen van de pont op 1 april. De pont over het Drentsche Diep is een populair knooppunt voor veel wandelaars en fietsers. 

Duurzaam en toegankelijk

De nieuwe pont is elektrisch en duurzaam, omdat de stroom wordt opgewekt door zonnepanelen. Ook is de pont toegankelijk voor mensen met een handicap en geschikt voor gebruik met rolstoel, scootmobiel en duofiets. 

Samenwerking

Het project is door meerdere partijen gefinancierd en mogelijk gemaakt: de gemeenten Groningen, Midden-Groningen en Tynaarlo, de provincies Groningen en Drenthe, Regio Groningen-Assen, Het Groninger landschap, Camping Siblu Meerwijck, Waterschap Hunze en Aa’s, Groeningen en Recreatieschap Drenthe.