cricketbal

Cricketclub krijgt eigen veld op sportpark Kardinge

10 november 2023
Nieuws

De Phoenix Cricket Club Groningen krijgt een cricket pitch op sportpark Kardinge. De pitch is het centrale gedeelte van het cricketveld en is ruim 20 meter lang en 3 meter breed. De strook kunstgras wordt aangelegd tussen twee bestaande voetbalvelden op het sportpark, zodat er links en rechts een cricketveld ontstaat.

Talenten trainen

‘We willen cricket naar het Noorden halen’, aldus voorzitter Imran Fazal van de Phoenix Cricket Club. ‘We willen de wereld laten zien dat we in Nederland niet alleen goed zijn in voetbal en hockey, maar ook in cricket. Om talent te kunnen trainen hebben we wel goede faciliteiten nodig, daarom zijn we ook zo blij met de hulp van de gemeente.’

75 actieve leden

De Phoenix Cricket Club bestaat sinds een jaar en heeft momenteel 75 actieve leden. Het afgelopen seizoen werd een paar keer gespeeld op sportpark Esserberg en tijdens de indoorperiode in sporthal Europapark.

Speelperiode

Outdoorcricket wordt gespeeld van eind april tot eind augustus. In deze periode wordt er getraind en worden er wedstrijden en toernooien gespeeld. Normaal gesproken worden de velden in de zomermaanden niet bespeeld zodat het gras kan herstellen, maar omdat cricket nauwelijks belastend is voor het gras kan er gewoon op gespeeld worden.

Sportaanbod

Wethouder Inge Jongman (Sport): ‘Met cricket verbreden we het sportaanbod in Groningen. Hoe mooi zou het zijn als er straks iemand in het Nederlands cricketelftal speelt die hier voor het eerst met de sport in aanraking is gekomen.’ De gemeente Groningen stelt 21 duizend euro beschikbaar, het veld wordt komend voorjaar aangelegd. Ondertussen worden er gesprekken gevoerd met de andere gebruikers van het sportpark over het gebruik van kleedkamers en kantineruimte.