Bedrijfsvoertuigen op de stoep

Ondernemers mogen maximaal 2 bedrijfsvoertuigen (zoals bezorgfietsen en -scooters) op de stoep voor hun bedrijf hebben staan.

Ontheffingen

In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om een ontheffing aan te vragen. Dat is onder andere afhankelijk van de ruimte op desbetreffende locatie.

U kunt een aanvraag voor een ontheffing indienen via het KCC (Klant Contact Centrum). Bel 14 050 of gebruik het contactformulierexterne-link-icoon.

Hebt u een vraag? Die kunt u stellen via Whatsapp: 06 12 82 39 73externe-link-icoon.

Waarom is deze regel ingevoerd?

De openbare ruimte in de gemeente Groningen wordt steeds vaker gebruikt voor onder andere terrassen, uitstallingen, laden en lossen en parkeren van (bedrijfs)fietsen. Daardoor is de stoep regelmatig geblokkeerd voor voorbijgangers of hulpdiensten, met overlast tot gevolg.

Op 1 februari 2023 is de gemeente Groningen gestart met de campagne ‘Stoep vrij, iedereen blij’, om samen met bewoners en ondernemers aan de slag te gaan om de stoep vrij te maken. Een van de onderdelen van de campagne is het terugbrengen van het aantal bedrijfsvoertuigen dat op de weg (stoep) staat. Zo blijft de binnenstad aantrekkelijk, toegankelijk en veilig.

Meer informatie over de campagne is te vinden op stoepvrij.groningen.nlexterne-link-icoon.