Alcoholwet ontheffing aanvragen

Wilt u alcohol schenken tijdens een evenement? U kunt een tijdelijke ontheffing van de Alcoholwet aanvragen. Dat kan alleen voor het schenken van zwak alcoholische drank zoals bier en wijn (minder dan 15% alcohol). Voor sterke dranken kunt u geen ontheffing aanvragen.
U moet bij de aanvraag een plattegrond met vermelding en afmetingen van de tappunten en het aantal tappunten uploaden (het liefst als pdf-bestand).

Aanvraag

De ontheffing Alcoholwet is géén onderdeel van een evenementenvergunning. De ontheffing moet u naast het evenement aanvragen.

De leidinggevenden moeten zijn ingeschreven in het SVH register en zij moeten 21 jaar of ouder zijn.

Ontheffing in combinatie met evenement

  • Wilt u zwak alcoholische dranken schenken tijdens een kleinschalige gelegenheid waarvoor geen evenementenvergunning nodig is? Dan moet u minimaal 3 weken vóór het evenement uw aanvraag doen.
  • Wilt u zwak alcoholische dranken schenken tijdens een evenement met minder dan 2000 bezoekers per dag? Dan moet u minimaal 6 weken vóór het evenement uw aanvraag doen.
  • Wilt u zwak alcoholische dranken schenken tijdens een groot evenement (meer dan 2000 bezoekers per dag) waarvoor een evenementenvergunning nodig is? Dan moet u tegelijk met de aanvraag van de evenementenvergunning ook de ontheffing aanvragen.

Meer informatie

Vul het contactformulier in of bel 14 050.

Kosten

Overal in de gemeente gelden dezelfde tarieven en regels.

Beschrijving Prijs 2022

Aanvraag ontheffing bij een Evenement

€ 366,50

Aanvraag ontheffing bij een Melding

€ 69,60