Stadhuis en Grote Markt

Aanpak Stadhuis

Het Stadhuis wordt vanaf de zomer van 2020 flink verbouwd. De aanpak moet begin 2022 een Stadhuis opleveren dat past bij de huidige gebruikerseisen, duurzaam en toekomstbestendig is.

Het gebouw is in veel opzichten als ‘versleten’ te beschouwen en voldoet functioneel en klimaat-technisch niet meer aan de eisen van deze tijd. De aanpak van het rijksmonumentale Stadhuis is dan ook geen luxe, maar noodzaak. Verduurzaming, restauratie en een interne verbouw moeten ervoor zorgen dat het Stadhuis weer past bij de huidige gebruikseisen en toekomstbestendig wordt.

De gemeenteraad stemde in december 2019 in met het verbouwingsplan dat 19,3 miljoen euro kost. De raadzaal verhuist naar de derde verdieping en in het midden van het gebouw komt een grote ontvangstzaal. De buitenkant krijgt een stevige onderhoudsbeurt. Allerlei duurzaamheidsmaatregelen moeten zorgen voor een energielabel A+++. Het stadhuis wordt nagenoeg onafhankelijk van aardgas.

De huidige gebruikers van het Stadhuis, waaronder het college van B&W, neemt tijdelijk haar intrek aan de Radesingel 6. Vergaderingen van de gemeenteraad vinden tot in elk geval eind 2020 plaats in De Oosterpoort.

Stadhuis-Nieuws

Actueel

Het laatste nieuws en de planning

Stadhuis-Documenten

Documenten
Diverse documenten

Stadhuis-Plan

Het plan
Ontwerp en geschiedenis

Stadhuis-In-Beeld

In beeld

Foto's, video's en animaties