Textiel inleveren

Wilt u kleding, schoenen of textiel kwijt? Kijk op de Afvalwijzer wanneer u dit aan de weg kunt zetten. Kringloopbedrijf GoudGoed komt het op de ophaaldatum ophalen. U kunt het ook kwijt in een textielcontainer, of inleveren bij een afvalbrengstation of kringloopwinkel.

In (plastic) zak aan de weg zetten

Wilt u oude kleding, textiel en/of schoenen aan de weg zetten? Doe de kleding in een zak en zet die op een ophaaldatum aan de weg.

Wat mag in de kledingzak?

In de zak mag u oude kleding, schoenen, hoeden en zachte knuffelbeesten stoppen. Ook kunt u er textiel zoals handdoeken, washandjes, tafellakens en dekbedovertrekken in kwijt. Ook kapot textiel mag in de zak. Het moet wel schoon zijn. Wilt u de schoenen aan elkaar knopen? En wilt u de zak dichtknopen?

Vloerkleden, elektrische dekens, luiers, matrassen, vodden, vieze poetsdoeken en bijvoorbeeld dekbedden mag u niet in de kledingzak aan de weg zetten.

Wat met oud textiel gebeurt

Kringloopbedrijf GoudGoed geeft meer informatie over de verwerking van oud textielexterne-link-icoon.

In textielcontainer leggen

Wilt u liever niet wachten totdat uw oude kleding en textiel wordt opgehaald? Dan kunt u het ook in een textielcontainer kwijt. Kijk op de kaartexterne-link-icoon waar bij u in de buurt een textielcontainer staat.

Naar afvalbrengstation brengen

U kunt uw kleding, textiel en schoenen ook gratis inleveren bij een Afvalbrengstation.

Naar kringloopwinkel brengen

Kleding, textiel en schoenen die nog te gebruiken zijn, kunt u ook afgeven bij een kringloopwinkel:

Website Haal Alles Uit Je Afval

Ga naar haalallesuitjeafval.nlexterne-link-icoon en kijk wat u zelf kunt doen om uw textiel perfect te recyclen.

Meer informatie