Taxistandplaatsen Grote Markt

Door de nieuwe inrichting van de Grote Markt staan de taxi's voorlopig in de Kreupelstraat. De definitieve plek wordt nog bepaald.

Nieuwe inrichting

De Grote Markt is opnieuw ingericht. Het plein is meer ingericht op verblijf en minder op doorgaand verkeer. Dit heeft ook effect op de verschillende verkeersstromen op het plein. 

Zo zijn er nieuwe routes voor fietsers, bedrijfs- en vrachtauto's en zijn in juli 2022 de bussen al een nieuwe route gaan rijden langs de grachten. Ook de taxistandplaatsen komen niet meer terug op het plein. 

Voor de nieuwe locatie van de taxistandplaatsen kijken we naar de straten rond de Grote Markt.

Tijdelijke standplaatsen

Proefperiode

Tijdens de werkzaamheden op de Grote Markt zijn de taxistandplaatsen een aantal keer verplaatst om te zoeken welke locatie het meest geschikt is. Deze proefperiode is op 1 juli 2023 gestart. De einddatum is nog onbekend door de bouwwerkzaamheden van cultureel centrum VRIJDAG. 

Na de proefperiode kiezen we de nieuwe taxistandplaatsen. Dit gebeurt op basis van onderzoeken, reacties en ervaringen van buurtbewoners en taxichauffeurs. 

TijdPlek
Hele dag (00:00 - 24:00 uur)Kreupelstraat (naast de ABN AMRO)
's Nachts (23:00 - 06:00 uur)Kreupelstraat (ter hoogte van het gemeentelijk kantoor)

Werkzaamheden van 8 t/m 12 juli 2024
In deze periode moet u de Grote Markt ook weer verlaten via de Kreupelstraat/Sint Walburgstraat.

Contact

Wilt u meer informatie of een probleem melden? Bel dan 14 050. U kunt ook het contactformulierexterne-link-icoon invullen met als onderwerp 'Taxi'.