Subsidie klimaat aanvragen

Samen met bewoners en bedrijven willen we onze gemeente beter beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Daarom stellen we subsidie beschikbaar voor het aanbrengen van meer groen en voor de opvang van regenwater.

Groen Dak

Het subsidieplafond is bereikt. U kunt dit jaar geen subsidie voor groene daken meer aanvragen.

Overige klimaatmaatregelen

Wilt u subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld de verwijdering van tegels, de berging van regenwater, de afkoppeling van een of meerdere regenpijpen of het planten van een boom? Vraag een subsidie aan (pdf 983 kB).

Bewijs

Hebt u dit jaar subsidie ontvangen voor de aanleg van een groen dak of voor overige klimaatmaatregelen? Dan moet u kunnen aantonen dat u de maatregelen daadwerkelijk hebt uitgevoerd.

Meld via het contactformulier dat u de klimaatmaatregelen hebt uitgevoerd. Voeg een foto én de factuur van de klimaatmaatregelen toe als bijlage.

Beperkt budget

Het beschikbare budget voor deze subsidies is beperkt. Daarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Toelichting

Lees meer informatie over de regeling, voorwaarden, begripsbepaling, subsidieplafond en achtergronden in de toelichting (pdf 168 kB).

Regenton met korting

Inwoners van de gemeente kunnen van 15 april tot 1 december 2022 met een kortingsbon van € 17,50 een regenton naar keuze kopen. Het bedrag wordt direct verrekend bij de kassa van de deelnemende winkels. Met deze korting stimuleert de gemeente het gebruik van regenwater. Vooral voor (meer) groene en bloeiende tuinen.

Deelnemende bedrijven

  • Groningen: Tuinland, Welkoop, Praxis, De Stadsakker, Gamma, Wildkamp, Hornbach, Karwei, Bauhaus
  • Haren: Tuincentrum Tubantia, Kluswijs, Hubo
  • Middelbert: T&J Martens
  • Meeden: H. Meisner

Download de folder (pdf 866 kB), print deze, vul de bon in en neem deze mee naar 1 van de bedrijven die aan de actie mee doen.

Subsidie groene schoolpleinen van basisscholen

Scholen kunnen vanaf 1 mei 2023 weer subsidie aanvragen.