payment iconSubsidie klimaat aanvragen

Samen met bewoners en bedrijven willen we onze gemeente beter beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Daarom stellen we subsidie beschikbaar voor het aanbrengen van meer groen en voor de opvang van regenwater.

Subsidie klimaatadaptatie

Dit jaar kunt u geen subsidie meer aanvragen voor een groen dak of andere klimaatmaatregelen.

Wilt u als eerste weten wanneer de regeling in 2024 weer van start gaat? Gebruik het contactformulier van de gemeente Groningen. Vul 'Subsidie groen dak' in bij 'Onderwerp'.

Mijn Groningen

Mijn Groningen is uw persoonlijke online pagina bij de gemeente Groningen. U kunt op Mijn Groningen informatie vinden over meerdere producten en deze direct aanvragen, online regelen of bekijken.

Als we uw aanvraag hebben ontvangen, houden we u op de hoogte per post en digitaal. Digitaal gaat dit via Mijn Groningen. In Mijn Groningen kunt u ook aanvullende bewijsstukken toevoegen als de gemeente dat van u vraagt.

Regenton met korting

Inwoners van de gemeente kunnen van 7 april tot 1 december 2023 met een kortingsbon van € 25,- een regenton naar keuze kopen. Het bedrag wordt direct verrekend bij de kassa van de deelnemende winkels. Met deze korting stimuleert de gemeente het gebruik van regenwater. Vooral voor (meer) groene en bloeiende tuinen.

Deelnemende bedrijven

  • Groningen: Tuinland, Welkoop, Praxis, De Stadsakker, Gamma (2x), Wildkamp, Hornbach, Karwei (2x), Bauhaus, Tuinmaak
  • Haren: Tuincentrum Tubantia, Kluswijs
  • Middelbert: T&J Martens
  • Meeden: H. Meisner

Download de folder, print deze, vul de bon in en neem deze mee naar één van de bedrijven die aan de actie meedoen.

Subsidie groene schoolpleinen

Basisscholen en scholen voor voortgezet speciaal onderwijs kunnen subsidie aanvragen van 1 maart tot 1 mei.

Een schoolplein met gras, bomen, struiken en planten heeft veel voordelen ten opzichte van een grijs betegelde ruimte. Het is een uitnodigende, gezonde en klimaatbestendige plek voor kinderen. De gemeente Groningen stimuleert de aanleg van groene schoolpleinen voor basisscholen en scholen voor voortgezet bijzonder onderwijs met een flinke bijdrage.