Stemmen voor de verkiezing als niet-Nederlander

Woont u in Nederland, maar hebt u de nationaliteit van een ander EU-land? Dan mag u kiezen voor welk land u wilt stemmen: Nederland of het land waarvan u de nationaliteit hebt.
U hoeft zich maar 1 keer aan te melden. Uw registratie stopt alleen als u verhuist naar het buitenland.

Registeren

Aanvragen voor de Europese Parlementsverkiezing van 2024 kon t/m 23 april 2024. U kunt zich aan het loket wel alvast registreren voor de Europese Parlementsverkiezing van 2029.

• U hebt de nationaliteit van een EU-land.
  • U bent 18 jaar of ouder bent.
  • U woont in de gemeente Groningen.
  • U bent niet uitgesloten van het kiesrecht.

Naar het loket

U kunt u tijdens de openingstijden langskomen aan het loket Centrum (Kreupelstraat 1) en hier het aanvraagformulier invullen. Uw aanvraag wordt binnen één week verwerkt.

Neem uw paspoort of ID-kaart mee naar het loket.

Wilt u stemmen voor het EU-land waarvan u de nationaliteit hebt?

Dan hoeft u niets bij de gemeente aan te vragen. Kijk op de website van het Europees Parlementexterne-link-icoon wat u moet doen om te stemmen voor het land waarvan u de nationaliteit hebt.