build-reside iconStadshavens

Het gebied rond het Eemskanaal, tussen het Damsterdiep en de Sontweg, verandert de komende jaren in een nieuw woon-werkgebied: Stadshavens.

Groene, stedelijke wijk

Stadshavens wordt een groene, stedelijke wijk waar je prettig kunt wonen, werken en verblijven. Er komen in totaal 3.300 woningen, 33.000 m² commerciële en maatschappelijke bedrijfsruimte, en een Havenpark. Er komt een gevarieerd woningaanbod.

De straten van Stadshavens worden autoluw. Er wordt geïnvesteerd in fiets- en wandelpaden, kades en extra pleinen als ontmoetingsruimte. Het Damsterdiep verandert in een groene stadslaan. En op het terrein van de zandoverslag komt een groot park met veel groen en ruimte voor sport en spel.

Om plaats te maken voor de nieuwbouw verdwijnt het bedrijven- en industrieterrein langs het Eemskanaal. Karaktervolle gebouwen in het gebied, zoals de EMG-silo, de zakkenloods en de Cova-schoorsteen, blijven behouden. De combinatie van moderne en historische gebouwen maakt Stadshavens tot een eigenzinnig stukje stad.

Ligging

Stadshavens verbindt de binnenstad van Groningen met het ommeland. Dat betekent het beste van twee werelden: de bruisende binnenstad op loopafstand en het rustige ommeland om de hoek.

Wonen in Stadshavens

Stadshavens is speciaal voor iedereen. Voor jong en oud. Van vrijgezellen tot gezinnen. En voor kleine en grote portemonnee. Het aanbod in type woningen is divers, met zowel koop als huur. Minimaal 15% van de woningen is bedoeld voor sociale huur en 10% voor middenhuur.

Meer weten? Ga naar de website Stadshavens.

Inspraak

De plannen voor Stadshavens zijn uitgewerkt in een voorontwerp-omgevingsplan en een milieu-effect-rapportage. Van 16 februari t/m 29 maart 2023 kon u hierop reageren.

Contact

  • Informatiecentrum Stadshavens
  • Damsterdiep 271, Groningen
  • Elke woensdag inloopspreekuur tussen 14:00 en 16:00 uur
  • stadshavens.nl/contact