Schoolstraat OBS Joseph Haydn en Groningse School Vereniging

Rondom de OBS Joseph Haydn en de Groningse School Vereniging is er een Schoolstraat. Die is bedoeld om verkeersdrukte in de omgeving te beperken.

Hoe gaat het in z’n werk?

Tijdens haal- en brengtijden van de scholen kunnen auto’s, motoren en brommers niet meer rijden door de Coendersweg en de Waldeck-Pyrmontstraat richting de Haydnlaan en de Sweelincklaan. De wegen blijven bereikbaar voor voetgangers, fietsers en nood- en hulpdiensten. Direct aanwonenden kunnen met assistentie van de verkeersregelaars en vrijwilligers wel in en uit de straat.

Gaat uw kind naar een van beide scholen? Breng uw kind dan met de fiets of lopend naar school. Of gebruik voor de Groningse School Vereniging de Kiss & Ride aan de Beethovenlaan.

Op de kaart kunt u de afsluiting zien.

Wat zijn de tijden van de afsluiting?

 • Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08:05 - 08:35 uur en 14:45 - 15:15 uur.
 • Woensdag: 08:05 - 08:35 uur en 12:15 - 12:45 uur.

Als deze tijden veranderen, passen we de afsluitingen hierop aan en informeren we u daarover.

  Maatregelen tegen overlast

  Door de Schoolstraat verplaatst een deel van de verkeersdrukte en het parkeren naar andere straten in de wijk. We zijn aanvullende maatregelen aan het voorbereiden om de verkeerssituatie rondom die wegen te verbeteren. Als de Kiss & Ride vol is, kunnen ouders hun auto parkeren langs de Helper Brink of de Savornin Lohmanlaan.

  Positief resultaat pilot

  Van mei t/m juli 2022 was er al een pilot bij onder andere de OBS Joseph Haydn en de GSV. Voor zowel bewoners als ouders van de schoolgaande kinderen was het effect positief. Tijdens de drukke haal- en brengtijden ervoeren ze minder verkeersdrukte en meer verkeersveiligheid. Daarom besloten scholen, vertegenwoordigers uit de buurt en de gemeente om de Schoolstraat vanaf 8 mei 2023 definitief in te voeren.

  Lees meer over de evaluatie van de pilot en het vervolgexterne-link-icoon.

   Contact

   Hebt u vragen  of opmerkingen over de Schoolstraat OBS Joseph Haydn en Groningse School Vereniging? Gebruik het contactformulierexterne-link-icoon of bel 14 050.