transport iconP+R terreinen en P+R Bus (Q-link)

Gaat u met de auto naar de stad Groningen en wilt u naar het centrum? Parkeer uw auto op een P+R terrein aan de rand van de stad en reis verder met de P+R Bus (Q-link). U parkeert gratis en betaalt maar € 6,00 voor een retourtje P+R terrein-centrum (maximaal 5 personen).

Hoe het werkt

U parkeert uw auto op een P+R terrein (kaart Google maps) Dat kan zo lang als u wilt.

Gratis P+R terreinen

  • P+R Kardinge, Kardingerplein, 780 plaatsen
  • P+R Hoogkerk, Peizerweg, 9744 Groningen (navigatie: Hoogkerkerplein), 991 plaatsen
  • P+R Haren/A28, Emmalaan 35, 825 plaatsen
  • P+R Reitdiep, Professor Uilkensweg, hoek Friesestraatweg, 300 plaatsen
  • P+R Meerstad, Driebondsweg, 400 plaatsen

Bustijden

Op de website van Qbuzz staan de bustijden van en naar een P+R terrein.

Buskaartje

U koopt een P+R Buskaartje (E-ticket) online in de webshop van Qbuzz. In de bus scant u de QR-code. Met het kaartje kunt u overstappen op alle bussen binnen de stad Groningen. Dit kan binnen 1 uur nadat u bent opgestapt voor de heen- of terugreis.

U kunt ook een kaartje bij de chauffeur kopen. Kijk voor meer informatie op de website van Qbuzz.

Kosten

Beschrijving Prijs
Retour P+R/Centrum (maximaal 5 personen) € 6,00

U kunt ook een P+R abonnement kopen.

Fietskluizen op P+R

Met de auto parkeren op een P+R terrein of hub en verder met de fiets? En niet aldoor de fiets willen vervoeren? Dan is een fietskluis iets voor u. Met een fietskluis bent u verzekerd van een (vaste) plek voor uw fiets; uw fiets staat droog en u kunt eventueel een jas of paraplu in de fietskluis kwijt.

Op de P+R terreinen Hoogkerk, Reitdiep, Haren, Kardinge en Meerstad en op de hub Ten Boer zijn kleine (voor 1 fiets) en grote (voor 32 fietsen) fietskluizen beschikbaar. Op de P+R terreinen zijn grote en kleine kluizen beschikbaar; op de hub Ten Boer alleen kleine.

Formaat

De fietskluis is 74,5 cm breed, 176 cm diep en 121,5 cm hoog en de breedte van de sleuf waar u uw fiets in zet is 7,5 cm.

Abonnement fietskluis aanvragen

U kunt een kleine kluis huren of een plaats in de grote kluis. Download het aanvraagformulier (pdf 81 kB), print het, vul het in en maak een afspraak om het formulier in te leveren en de sleutel af te halen bij:

Loket Parkeren
Kreupelstraat 1
9723 ZR Groningen

Afspraak maken >

U kunt het aanvraagformulier ook telefonisch opvragen: bel 14 050.

Let op! Wachtlijst fietskluizen

Op P+R Haren zijn de fietskluizen allemaal verhuurd. Op P+R Hoogkerk zijn de kleine fietskluizen allemaal verhuurd. Er zijn nog wel plekken in de grote kluis. Wilt u toch een abonnement voor een van deze fietskluizen? Download het aanvraagformulier, vul het in, scan het in en stuur het als bijlage mee met het contactformulier. Uw aanvraag komt dan op de wachtlijst. 

Kosten

BeschrijvingPrijs
Abonnement fietskluis, per jaar€ 109,00
Borg voor de kluissleutel€ 40,00

Het eerste jaar betaalt u bij de balie. De daaropvolgende jaren krijgt u een factuur van het Parkeerbedrijf thuisgestuurd.

Verlies of diefstal

Bent u uw kluissleutel kwijtgeraakt? Dan kunt u een nieuwe sleutel afhalen bij Loket Parkeren. U betaalt dan opnieuw de borg.

Opzeggen

Wilt u uw abonnement opzeggen? Lever dan de sleutel van de fietskluis in bij Loket Parkeren, Kreupelstraat 1. Dan ontvangt u de borg voor de kluissleutel terug. U krijgt geen restitutie van (een deel van) het jaarbedrag van het abonnement.

Contact

Bel 14 050 of stuur een bericht.

Loket Parkeren
Kreupelstraat 1
9723 ZR Groningen