Participatiebaan

Hebt u een bijstandsuitkering en is betaald werk nu nog niet mogelijk? Met een participatiebaan doet u werkervaring op met behoud van uitkering. U kunt zich ontwikkelen richting werk en werkt samen met leuke collega's.

Hoe het werkt

Een Participatiebaan duurt maximaal 2 jaar. Tijdens uw Participatiebaan houdt u uw uitkering en krijgt u ieder half jaar € 600,00 premie uitbetaald. Uw Coach Meedoen stelt een ontwikkelplan op samen met u en uw begeleider van de organisatie waar u werkt. Dit ontwikkelplan heeft als doel om te begeleiden en te ondersteunen naar betaald werk. Tijdens uw Participatiebaan wordt u door uw begeleider en de Coach Meedoen begeleid. U kunt altijd overstappen op een andere Participatiebaan. U blijft dan dezelfde premie behouden.

Voorwaarden

  • U krijgt een bijstandsuitkering.
  • U bent 27 jaar of ouder.
  • U hebt een (gedeeltelijke) arbeidsverplichting.
  • U werkt 16 tot 32 uur per week, maximaal 2 jaar lang.
  • U doet niet mee met een ander traject om aan werk te komen.

Waar kunt u werken?

U kunt kiezen uit een divers aanbod, maar u mag ook zelf een organisatie zoeken waar u wilt werken. Er zijn participatiebanen in verschillende sectoren, zoals de zorg, het onderwijs, administratie, groenvoorziening en nog veel meer. De Participatiebanen zijn altijd in de gemeente Groningen of in de directe omgeving. Kijk voor alle Participatiebanen op de website van Link050.

Voorbeelden van organisaties

Zelf een organisatie zoeken

  1. Zoek zelf een organisatie waar u zou willen werken.
  2. Vraag zelf de organisatie of u daar via een participatiebaan kunt werken.
  3. De organisatie moet de aanvraag met uw gegevens opsturen via het contactformulier Participatiebanen.
  4. De gemeente Groningen neemt contact op met de organisatie.
  5. Als de gemeente akkoord is, kunt u starten met uw participatiebaan.

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie over de Participatiebaan kunt u bellen met 050 367 5000, of maak gebruik van ons contactformulier.

Informatie voor organisaties

Bent u een maatschappelijke organisatie, waar misschien plaats is voor een deelnemer op een participatiebaan? Neem dan eerst contact op met de gemeente Groningen via het contactformulier Participatiebanen.