Ondernemen met impact

In een bestaand of nieuw bedrijf ondernemen met een sociale twist? De gemeente helpt je daar graag verder mee en brengt je in contact met een uitgebreid netwerk van sociale ondernemers.

Actieprogramma 'Ondernemen met Impact'

De gemeente Groningen wil ondernemen met maatschappelijke impact stimuleren. Daarom is het vierjarig Actieprogramma ‘Ondernemen met Impact’ voor de periode 2019-2022 (pdf 2.5 MB) gemaakt.

Het doel is dat ondernemers en bedrijven positief bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken en werkgelegenheid. Dat kan bijvoorbeeld door het verbinden van sociale ondernemers en netwerken, het ontsluiten en delen van kennis én door het ontwikkelen van ondernemerschapsvaardigheden.

Je kunt de folder 'Ondernemen met Impact' (pdf 4.5 MB) lezen voor meer informatie.

Ondernemen met Impact: Wat is dat?

Ondernemers die maatschappelijke impact realiseren dragen bij aan het behalen van maatschappelijke doelen en ze stimuleren een samenleving waarin iedereen meedoet. Door bijvoorbeeld eenzaamheid tegen te gaan met een buurtinitiatief. Of door armoede te bestrijden in een bepaalde wijk. Of kansen te bieden voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

afbeelding

Is ondernemen met Impact iets voor jou?

  • Heb je een idee om te ondernemen met impact en wil je daar verder mee komen?
  • Heb je hulp nodig bij de business case?
  • Of zoek je hulp om er je brood mee te verdienen?
  • Of wil je je bestaande bedrijf meer betekenis geven voor klanten en je omgeving?
  • Zoek je inspiratie of heb je ondersteuning nodig?

Informeer dan naar de mogelijkheden. De gemeente helpt je graag op weg.

Contact

In Groningen is een sterk netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en dienstverleners beschikbaar die je op weg willen helpen. We hebben startup-programma’s en ervaringsdeskundigen die hun kennis graag met je willen delen.

De afdeling Economische Zaken van de gemeente Groningen helpt je graag op weg en brengt je in contact met de juiste organisatie of persoon.

Neem voor meer informatie contact op met Simon Poelstra van Economische Zaken via 14 050 of vul het reactieformulier in.