Ondernemen met impact

In een bestaand of nieuw bedrijf ondernemen met een sociale twist? De gemeente helpt u daar graag verder mee en brengt u in contact met een uitgebreid netwerk van sociale ondernemers.

Actieprogramma 'Ondernemen met Impact'

De gemeente Groningen wil ondernemen met maatschappelijke impact stimuleren. Daarom is het vierjarig Actieprogramma ‘Ondernemen met Impact’ voor de periode 2019-2022 (pdf 2,5 MB) gemaakt.

Het doel is dat ondernemers en bedrijven positief bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken en werkgelegenheid. Dat kan bijvoorbeeld door het verbinden van sociale ondernemers en netwerken, het ontsluiten en delen van kennis én door het ontwikkelen van ondernemerschapsvaardigheden.

U kunt de folder 'Ondernemen met Impact' (pdf 4,5 MB) lezen voor meer informatie.

Ondernemen met Impact: Wat is dat?

Ondernemers die maatschappelijke impact realiseren dragen bij aan het behalen van maatschappelijke doelen en ze stimuleren een samenleving waarin iedereen meedoet. Door bijvoorbeeld eenzaamheid tegen te gaan met een buurtinitiatief. Of door armoede te bestrijden in een bepaalde wijk. Of kansen te bieden voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Is ondernemen met Impact iets voor u?

  • Hebt u een idee om te ondernemen met impact en wil u daar verder mee komen?
  • Hebt u hulp nodig bij de business case?
  • Of zoekt u hulp om er uw brood mee te verdienen?
  • Of wilt u uw bestaande bedrijf meer betekenis geven voor klanten en uw omgeving?
  • Zoekt u inspiratie of hebt u ondersteuning nodig?

Informeer dan naar de mogelijkheden. De gemeente helpt u graag op weg.

Contact

In Groningen is een sterk netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en dienstverleners beschikbaar die u op weg willen helpen. We hebben startup-programma’s en ervaringsdeskundigen die hun kennis graag met u willen delen.

De afdeling Economische Zaken van de gemeente Groningen helpt u graag op weg en brengt u in contact met de juiste organisatie of persoon.

Neem voor meer informatie contact op met Gerko Dwarshuis van Economische Zaken. Bel 14 050 of vul het reactieformulierexterne-link-icoon in met als onderwerp 'Ondernemen met impact'.