surcharges iconMinder belasting betalen? Vraag kwijtschelding aan

Hebt u een laag inkomen? En weinig vermogen? Vraag dan kwijtschelding aan. Dan hoeft u weinig of geen gemeentelijke belasting te betalen. De gemeente Groningen heeft de regels voor kwijtschelding versoepeld. Kwijtschelding vraagt u aan bij het Noordelijk Belastingkantoor.

Kan ik kwijtschelding aanvragen?

Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • U hebt een inkomen op of rond bijstandsniveau.
  • U hebt weinig of helemaal geen vermogen, spaargeld bijvoorbeeld. Deze regels zijn versoepeld.
  • U vraagt kwijtschelding aan binnen 3 maanden nadat u de aanslag hebt betaald. Of u vraagt kwijtschelding aan als u de aanslag nog niet hebt betaald.

Checklist kwijtschelding

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor kwijtschelding? Vul dan de checklist kwijtschelding in.

Hebt u vorig jaar kwijtschelding toegekend gekregen? Dan hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen. U krijgt bericht van het Noordelijk Belastingkantoor.

Kwijtschelding met meer geld op de bankrekening

Hebt u een laag inkomen maar wel geld op de bankrekening? Ook hiervoor zijn de regels soepeler geworden. Het bedrag dat u maximaal op uw bankrekening mag hebben staan, is verhoogd. Dat betekent dat meer mensen recht hebben op kwijtschelding. En dat aanvragen minder snel worden afgewezen. Dit is met terugwerkende kracht ook zo voor 2022.

Hebt u in 2022 kwijtschelding aangevraagd? Maar is uw verzoek afgewezen omdat u teveel geld op de bankrekening had staan? Het Noordelijk Belastingkantoor bekijkt of u alsnog recht hebt op kwijtschelding van de gemeentelijke belastingaanslag voor 2022. U hoeft hiervoor niets te doen. U krijgt hierover bericht van het Noordelijk Belastingkantoor.

Vraagt u dit jaar voor het eerst kwijtschelding aan? Dan kijkt het Noordelijk Belastingkantoor of u vorig jaar ook recht had op kwijtschelding. Ook hiervoor hoeft u niets extra te doen. U krijgt bericht van het Noordelijk Belastingkantoor.

Hulp nodig?

Kunt u hulp gebruiken bij het invullen van het formulier? U kunt terecht bij WIJ Groningen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van het Noordelijk Belastingkantoor.

Andere toeslagen en regelingen

Misschien zijn er nog meer toeslagen of regelingen waar u recht op hebt. Dan kunt u maandelijks veel geld besparen.

Ontdek het via Dat geldt voor mij van De VoorzieningenWijzer. Vraag een adviesgesprek aan of doe zelf anoniem de check. U kunt direct de toeslagen en regelingen aanvragen.