permits iconMilieuvergunning aanvragen of melden

Als ondernemer hebt u te maken met milieuvoorschriften voor uw bedrijf. Voor sommige bedrijfsactiviteiten moet u een melding doen of een vergunning aanvragen. Voorbeelden: de uitstoot van gassen, afvoer van vuil water, geluid, opslag of afvoer van afvalstoffen en opslag of verkoop van vuurwerk. Hoe zit het met uw bedrijfsactiviteiten? Doe eerst de check op AIM.

Naar het loket

Vraagt u de milieuvergunning liever aan bij het loket? Kom dan naar het Loket Bouwen en Wonen van de gemeente.

Loket Versterken en Vernieuwen

Voor alles over versterken en vernieuwen is het ook mogelijk om in Ten Boer langs te komen. Meer informatie hierover op de site van Versterken en Vernieuwen

Hoe het werkt

Aanvragen of melden via AIM

In de Activiteitenbesluit Internetmodule (AIM) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu bepaalt u welke milieuregels voor uw bedrijf gelden en doet u vervolgens de melding. Als u een vergunning nodig hebt wordt u doorverwezen naar het Omgevingsloket online.

Na uw aanvraag

Binnen een paar weken krijgt u bericht.

Wat u moet weten

Wanneer aanvragen of melden

  • Minstens 4 weken voor oprichten of verandering van uw bedrijf moet u de milieuvergunning aanvragen of de melding doen.
  • Verandert er iets in uw bedrijf? Als de belasting op het milieu verandert, moet u misschien een gewijzigde vergunning aanvragen of een melding doen. Doe ook dan de check in de AIM.

Wettelijke regels en toezicht

De regels staan in het activiteitenbesluit milieubeheer. De gemeente controleert of uw bedrijf zich aan de milieuregels houdt.

Beperkingen

Op horecabedrijven in de gemeente Groningen kunnen beperkingen (maatwerkvoorschriften) zitten. Deze kunnen invloed hebben op geluid, openingstijden, sluitingstijden, terras, enzovoort.

De afdeling VTH Milieutoezicht kan u hierover nader informeren. Bel 14 050.